Vin controalele!
Un grup de cetateni din comuna Verguleasa, judetul Olt, ne-a sesizat o serie de aspecte pe care le considera injositoare si care au loc in localitatea lor de mai mult timp, cu acordul tacit al autoritatilor. Satenii amintesc despre conditiile care pot fi intilnite intr-un bar local, pe care il considera un focar de infectie, dar si despre influenta negativa a unei anumite persoane din comuna si acuza autoritatile judetene de lipsa de interes in exercitarea atributiilor.
GdS: Am sesizat Oficiul Judetean pentru Protectia Consumatorului, dar si celelalte organe abilitate sa intreprinda masuri in problemele semnalate de dvs. (M.M.)
Adresati-va Directiei de Sanatate Publica!
Pe adresa redactiei Gazeta de Sud a ajuns o scrisoare trimisa de doamna Florentina Golumbeau, din Craiova, care sesizeaza conditiile in care este nevoita sa traiasca din cauza mirosului si mizeriei produse de animalele vecinilor.
GdS: Doamna Florentina Golumbeanu, pentru problema semnalata trebuie sa va adresati Departamentului de Medicina Preventiva, din cadrul Directiei de Sanatate Publica Dolj (fostul SANEPID – n.r.), situat pe strada Lamiitei. (A.C.)
Locuitorii din Zanoaga si-au ajutat semenii afectati de inundatii
Ion Voiculescu, din localitatea Zanoaga, judetul Dolj, ne-a trimis o scrisoare in care vorbeste despre solidaritatea consatenilor sai fata de persoanele afectate de inundatii. Impreuna cu preotul din comuna, oamenii au luat decizia de a-i ajuta pe acesti napastuiti ai soarta: „Preotul paroh, Marin Resceanu, impreuna cu consilierii sai, a mers din casa in casa, explicindu-le credinciosilor situatia in care se afla sute de familii ale caror case si gospodarii au fost grav afectate de apa. Din putinul daruit de fiecare familie, s-au strins aproximativ 6.500 de kilograme de cereale. Parintele paroh a anuntat atit Mitropolia, cit si Prefectura Dolj despre cantitatea de cereale strinsa in comuna“.
Domnul Voiculescu ne semnaleaza, de asemenea, faptul ca 15 familii din localitate au solicitat, in urma cu peste sase luni, la ROMTELECOM, infiintarea de posturi telefonice fixe, dar au primit doar aminari si refuzuri.
GdS: Domnule Voiculescu, actiunea intreprinsa in localitatea dumneavostra, pentru ajutorarea sinistratilor, este de o mare insemnatate. Acei oameni, care si-au pierdut peste noapte agoniseala de o viata, au nevoie de solidaritatea semenilor. In ceea ce priveste posturile telefonice fixe, angajatii ROMTELECOM ne-au comunicat ca au in vedere cererile depuse de consatenii dumneavoastra si ca veti fi cablati cit mai curind posibil. (A.C.)
O sa trimitem autoritatilor municipiului Craiova scrisoarea dumneavoastra!
„Initiativa de a amenaja o asa frumoasa si eleganta Piata Centrala a orasului Craiova este de admirat. Dar, ca sa fie desavirsita, i-ar mai trebui ceva, si anume cabine cu dusuri cu apa calda, in care sa te poti spala, contra unei taxe, de exemplu de 10.000 de lei, pret in care sa intre si un sapun. O cere noua civilizatie… Ati intinde astfel o mina si celor oropsiti de soarta, boschetarilor care traiesc in canale sau in scarile blocurilor. Destul ca nu au saracii nimic, macar sa le dam posibilitatea sa-si curate trupul. Cabine de dus ar fi bine sa fie montate si in gara orasului. Am avut ocazia sa stau o noapte in gara si am asistat la o intimplare care m-a impresionat profund. Un batrin orb, care isi cosea haina pe pipait, a fost agresat de un tinar, iar batrinul i-a spus plingind: «Lasa-ma in pace, nu vezi ce nenorocit sint? Nu ma mai chinui si tu». Apoi, batrinul i-a dat tinarului o piine. Dupa ce batrinul orb a terminat de cirpit haina, pipaind ata, acul si cusatura, a scos o cirpa din buzunar, si-a sters cu ea talpile, apoi a scuturat-o si a pus-o la loc in buzunar, si-a pus incaltarile in geanta, geanta sub cap si s-a intins sa doarma pe trei scaune din sala de asteptare. Oare domnului primar al acestui oras nu-i este mila de acesti oameni batuti de soarta care sint si ei tot ai nostri?. Un om din acest oras, nesemnind, pentru ca nu vreau sa ma dau mare“.
GdS: Emotionante, intr-adevar, atit intimplarea cit si scrisoarea dumneavoastra. Astfel de oameni amariti si bolnavi, fara vreun venit sau locuinta, stim cu totii ca exista in gari, piete si pe strazi. Din pacate, Primaria Craiova nu dispune momentan de adaposturi sau locuinte sociale care sa poata fi puse la dispozitia acestora. Propunerea dumneavoastra ca in pietele si in gara orasului sa fie amenajate cabine de dusuri este buna, dar atita timp cit nu exista fonduri pentru construirea unui adapost pentru oamenii sarmani, ne indoim ca ar exista pentru dusuri… Vom trimite insa oficialitatilor Craiovei scrisoarea dumneavoastra. Ne-ar fi placut insa sa o semnati, si nu insemna „ca va dati mare“ daca va dezvaluiti identitatea. (A.C.)