11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024

Raspundem cititorilor

Sindicalistii se dedau la turnatorii anonime


O parte dintre membrii de sindicat de la SC Avioane SA ne-au scris o scrisoare in stilul turnatoriilor anonime, prin care voiau sa-l faca „ praf“ pe directorul Pantelimon Vilceanu si echipa de manageri venita de la Bucuresti. Anonimii curajosi care se dau membri de sindicat ne ameninta ca, daca nu vom publica scrisoarea care cred ei ca este un articol, vor informa ministerul de resort, dupa care vor apela pentru publicare la un ziar central.


GdS: Domnilor anonimi de la SC Avioane, daca vreti sa va „dati in git“ sefii in stilul in care ati incercat sa o faceti la noi, trebuie sa stiti ca astfel de actiuni se semneaza, iar dupa semnatura se ataseaza documente care sa sustina afirmatiile facute in scris. In caz contrar, incercati la institutiile specializate. Poate ca acolo cineva va… asculta!


Preduna de la Mirsani face legea!


Un grup de cetateni din comuna Mirsani, in numele carora semneaza Danila Ion, Ionica Stefan, Iliuta Elena si altii, ne-au scris ca sint la capatul rabdarii din cauza faptului ca asociatia agricola condusa de Florin Preduna le munceste pamintul si nu le da nimic in schimb. Oamenii spun ca seful Asociatiei PREDINCON a lichidat patrimoniul societatii, vinzind patru grajduri, cinci saivane, tevi de irigat, camion, utilaj de incarcat, motopompe, tractor, remorci si multe alte bunuri pe care le-a instrainat fara sa intrebe pe nimeni. Tot seful asociatiei incaseaza de mai multi ani subventiile acordate de guvern, iar la proprietarii paminturilor nu ajunge niciodata nimic. Semnatarii scrisorii au descris si alte fapte care ating Codul Penal, savirsite de acelasi Preduna, caruia nimeni nu are ce sa-i faca, desi l-au reclamat peste tot.


GdS: Domnilor, ca membri ai asociatiei, puteti sa faceti plingere la Parchet sau sa-l dati in judecata pe Florin Preduna pentru nerespectarea contractelor pe care presupunem ca le aveti incheiate cu asociatia lui.


Sub domnia familiei Lia, cooperatorilor le-a ajuns cutitul la os


Citiva salariati de la SC ICOTEX Corabia, fosta „Infratirea“, ne-au scris despre situatia grea in care au ajuns cooperatorii acestei unitati de cind sotii Lia o conduc. Ion Lia, in postura de director, iar sotia, Ana Lia, in cea de contabil si casier, au facut in asa fel incit salariatii, care sint si membri cooperatori, nu mai pot respira de foame.


GdS: Sesizarea pe care ne-ati trimis-o trebuia adresata Uniunii Centrale a Cooperativelor mestesugaresti care, din cite stim, este forul tutelar. Adunarea generala a cooperatorilor, organ cu putere de decizie, ar trebui sa discute situatia sotilor care spuneti ca gestioneaza prost cooperativa.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS