20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateNoul sef al Finantelor din Olt a fost instalat oficial

Noul sef al Finantelor din Olt a fost instalat oficial

Noul director executiv al Directiei Generale a Finantelor Publice (DGFP) Olt a fost instalat oficial in functie, la doua saptamini de la sustinea examenului. Evenimentul a avut loc in prezenta unei numeroase asistente alcatuite din functionari ai institutiei si directori de servicii descentralizate din judet, in frunte cu prefectul Octavian Popescu si subprefectul Gigel Stirbu. Pentru prima data in istoria Finantelor din judet, DGFP va fi condusa in urmatorii trei ani de o femeie. Elena Gherghina l-a inlocuit pe Marin Boldeanu, care a detinut interimar acest post din partea PNL, partid caruia ii apartine si noul director. Spre deosebire de predecesorul ei, Elena Gherghina se afla pentru prima data intr-o functie publica, ea „sacrificindu-si“ pentru aceasta mutare vechea slujba, aceea de contabil- sef al firmei de securitate de la ALRO Slatina.


„Sint probleme mari in activitatea economica a judetului si am dubii serioase ca, pina acum, lucrurile s-au facut corect si cu respectarea legislatiei financiar-fiscale. Avem tot felul de semnale din judet privind activitatea unor functionari din Finante. Am asteptat deja prea mult ca sa numim definitiv un director general si sa putem incepe o treaba serioasa. Functionarii care au fost corecti nu au de ce sa-si faca griji. Ceilalti, cei care si-au permis anumite lucruri, au insa motive sa se teama“, a declarat prefectul judetului.


La rindul ei, Elena Gherghina, vizibil emotionata de prezenta oficialitatilor si a reprezentantilor presei, a declarat ca va incerca sa acorde o maxima atentie aplicarii si respectarii legislatiei fiscale si se va ocupa indeaproape de cresterea gradului de colectare a taxelor si impozitelor la bugetul de stat. Noul director executiv al DGFP Olt a absolvit ASE Bucuresti in anul 1980 si a ocupat, pina in prezent, mai multe functii in sectorul financiar-contabil al unor firme. Salariul lunar net pe care il va primi va fi de aproximativ 20 de milioane de lei. Fostul director interimar al fiscului oltean, Marin Boldeanu, urmeaza sa ocupe functia de director al Trezoreriei Slatina.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS