19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024

Scurte stiri

S-au stabilit centrele de examinare si de evaluare pentru capacitate si bacalaureat


Conducerea ISJ Dolj a stabilit numarul centrelor de examinare pentru testele nationale si examenul de bacalaureat din prima sesiune a acestui an. S-au stabilit 30 de centre de testare, dintre care 16 sint in Craiova. Inspectorul general al ISJ Dolj, Diana Busoi, spune ca pentru cei 8.489 de candidati inscrisi la testele nationale s-au organizat doua centre de evaluare: Liceul de Informatica „Stefan Odobleja“ si Grupul Scolar „Electroputere“ din Craiova. De asemenea, bacalaureatul din sesiunea iunie-iulie 2005 se organizeaza in 18 centre de examinare, 15 fiind in Craiova si trei in judet (Liceul Teoretic „Mihai Viteazul“ din Bailesti, Grupul Scolar Agricol „Stefan Milcu“ din Calafat si Grupul Scolar Agricol Dabuleni – n.r.), pentru cei 6.210 candidati inscrisi. Singurul centru de evaluare pentru probele scrise de la bacalaureat a fost stabilit de comisia judeteana de examen la Liceul de Informatica „Stefan Odobleja“ din Craiova. Pe 10 iunie se vor incheia cursurile pentru elevii claselor a VIII-a – cu zece zile inainte de sustinerea primei probe la limba si literatura româna. Pentru liceenii din clasele terminale, cursurile se vor incheia pe 17 iunie, tot cu zece zile inainte de sustinerea probei orale la limba si literatura româna. (C.I.)


Subcomisarul Ciocoiu, noul sef al Politiei Judiciare doljene


Subcomisarul Cristinel Ciocoiu, in prezent adjunct al sefului Politiei Municipiului Craiova, a fost desemnat cistigator al concursului organizat joi pentru ocuparea functiei de sef al Serviciului de Investigatii Criminale (actualul nume al Politiei Judiciare) din cadrul Inspectoratului Judetean de Politie (IJP) Dolj. La acest concurs au luat parte trei ofiteri, contracandidatii lui Ciocoiu fiind comisarul Liviu Firanescu si comisarul-sef Adrian Mitroescu. Toti cei trei candidati s-au dovedit foarte bine pregatiti, obtinind note peste 8 la proba scrisa, astfel ca departajarea s-a facut abia la interviul sustinut in fata comisiei. Cistigatorul acestui concurs are 37 de ani si lucreaza de 11 ani in politie. De cind s-a angajat a lucrat ca judiciarist, cu o „pauza“ de 15 luni, perioada in care a indeplinit functia de adjunct al sefului Politiei Municipiului Craiova. Peste citeva zile, dupa ce va expira termenul de contestatii, subcomisarul Cristinel Ciocoiu va fi numit oficial in functie, prin dispozitie a sefului IJP Dolj, comisarul Georgel Enescu. (A.D.)


Despagubiri pentru familiile afectate de inundatii


Citeva zeci de familii din comuna Farcasesti, judetul Gorj, afectate de inundatii au primit despagubiri din partea SNLO, pentru pagubele suferite. Cinci familii au primit cite 50 de milioane de lei, patru familii – 45 de milioane de lei, iar alte trei familii au primit cite 20 de milioane. De asemenea, 20 de familii au primit sume cuprinse intre cinci si zece milioane de lei. Valoarea despagubirilor acordate de SNLO se ridica la 600 de milioane de lei. (A.I.)


Precizare


Arhitectul Mihai Miereanu, actionar la societatea Consarh SRL, a tinut sa precizeze ca nu a fost niciodata contabil-sef la RADFLS Craiova si nici nu s-a transferat in cadrul primariei municipiului. Domnia sa a tinut sa faca precizarea, deoarece in articolul „Primaria schimba terenurile ca pe ciorapi“, aparut joi in ziarul Gazeta de Sud, a fost confundat cu alta persoana cu nume identic. (GdS)


Politistii doljeni invata cum sa se poarte cu cetatenii


Inspectoratul Judetean de Politie (IJP) Dolj a initiat miercuri un curs de analiza tranzactionala, la care s-au inscris 20 de ofiteri si agenti de politie din judet. „Acest curs urmareste crearea unei relatii de alt tip a politistilor cu cetatenii, in vederea imbunatatirii imaginii politiei“, a mentionat comisarul Nicusor Badea, adjunctul sefului IJP Dolj. „In cadrul acestui curs, care a durat trei zile, s-a urmarit ca fiecare dintre politistii implicati sa-si cunoasca mai bine personalitatea, sa-si dea seama cum reactioneaza si cum ar trebui sa se comporte in relatiile cu cetatenii si in aplanarea unor conflicte. Am urmarit, de asemenea, sa eliminam barierele in comunicarea dintre politisti si cetateni, sa-i facem pe oamenii nostri sa manifeste mai multa responsabilitate in activitatea pe care o desfasoara“, a precizat subcomisarul Mihai Stoian, coordonatorul Politiei de proximitate doljene. (A.D.)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS