14.7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024

Terorist la 15 ani

Un pusti care este autorul mai multor anunturi false cu bombe risca ani grei de puscarie


Un copil, de 15 ani, din comuna Stefan cel Mare, judetul Olt, a fost trimis in judecata ieri de procurorii Serviciului Teritorial Craiova al Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism, sub acuzatia de savirsire a doua infractiuni de terorism.


Pe 2 februarie 2005, in jurul orei 17.00, Marian Darie Popa, de 15 ani, a sunat de pe telefonul mobil la numarul de urgenta 112, unde a anuntat in gluma ca a fost amplasata o bomba la Grupul Scolar Agricol din Corabia.


Urmare a acestui anunt, luat drept unul real, elevii si profesorii au fost evacuati din incinta unitatii de invatamint, iar politistii si pirotehnistii Serviciului Român de Informatii au scotocit in zadar cladirea, negasind nici o bomba. O saptamina mai tirziu, pe 9 februarie 2005, tot in jurul orei 17.00, acelasi baiat s-a gindit sa recurga inca o data la distractia sa favorita. Sunind tot de pe mobilul sau, l-a obligat pe un amic, sub amenintarea cu bataia, sa anunte amplasarea unei bombe la acelasi Grup Scolar Agricol Corabia. Din nou a fost evacuata scoala si din nou pirotehnistii au scotocit cladirea, insa iarasi s-a dovedit ca a fost vorba de o alarma falsa.


Pentru politisti si procurori, depistarea autorului acestor farse a fost o simpla formalitate. Acuzat acum de savirsirea a doua infractiuni de terorism, baiatul de 15 ani si jumatate risca o pedeapsa cu inchisoarea egala cu virsta, pentru ca si-a gasit o distractie nepotrivita. Familia copilului urmeaza sa suporte acum si zecile de milioane de lei, reprezentind contravaloarea deplasarii pirotehnistilor si a cercetarilor efectuate degeaba de SRI.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS