11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateFarmaciile primesc bani pentru medicamentele compensate

Farmaciile primesc bani pentru medicamentele compensate

Avind in vedere situatia creata prin refuzul majoritatii farmaciilor de a elibera medicamente compensate si gratuite ca urmare a epuizarii bugetului alocat pe primele doua trimestre, Casa Nationala de Asigurari de Sanatate a luat decizia ca farmaciile sa poata primi fondurile repartizate pentru semestrul II pentru a le folosi acum.


Potrivit reprezentantilor Casei de Asigurari de Sanatate (CAS) Dolj, Colegiul Farmacistilor Dolj a fost informat inca de luni despre aceasta oportunitate, farmacistii interesati fiind invitati sa se prezinte zilele acestea pentru semnarea unui act aditional la contract. „Am inteles ca este vorba de o decizie comuna a Ministerului Sanatatii si Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, prin care se permite folosirea fondurilor de pe semestrul doi, cu conditia sa nu fie depasite“, a mentionat Daniela Gheorghe, purtatoarea de cuvint a CAS Dolj. Cu alte cuvinte, farmaciile au primit dezlegare sa foloseasca toti banii acum. Nu exista deocamdata nici o asigurare din partea autoritatilor sanitare ca vor fi suplimentate fondurile pentru a acoperi necesarul in semestrul al II-lea.


Din informatiile furnizate de CAS Dolj, nu exista in prezent farmacii care sa fi terminat plafonul alocat pina la sfirsitul anului, asa cum se credea, iar situatia de criza a fost determinata de epuizarea fondurilor alocate pe primul semestru. In Dolj, doar 16 farmacii, toate din lantul OLFARM, mai elibereaza in prezent medicamente compensate si gratuite.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS