17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePeste 200 de gospodarii inundate in Dolj

Peste 200 de gospodarii inundate in Dolj

Peste 200 de gospodarii au fost afectate in judetul Dolj in urma inundatiilor produse la sfirsitul saptaminii trecute. Ploile torentiale si revarsarile de ape au facut ravagii in mai multe localitati, distrugind culturile agricole si inundind curtile si casele oamenilor. In Tuglui, Craiova, Desa, Podari, Salcuta, echipele de interventie ale pompierilor militari au fost solicitate pentru a ajuta localnicii la evacuarea apei din curti si locuinte.


Cel mai grav lovita de furia apelor a fost comuna Tuglui, cu 140 de gospodarii si patru locuinte inundate. La Podari, 23 de gospodarii au fost inundate, iar apa a patruns in patru locuinte. Alte patru gospodarii si doua locuinte din comuna Desa, precum si o gospodarie din comuna Virvoru de Jos au fost afectate de viitura puternica. La Salcuta, 15 gospodarii au fost inundate, oamenii solicitind interventia autoritatilor pentru a ajuta la drenarea apei.


In Craiova, apa a inundat 44 de gospodarii si a patruns in 15 case. Au fost grav afectate doua locuinte de pe strazile Stinjeneilor si Romanitei, ale caror curti se afla sub nivelul strazii. Cu toate acestea, potrivit reprezentantilor Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Dolj, nu s-au inregistrat victime sau pagube materiale. „In timpul desfasurarii operatiunilor de monitorizare, evacuare si interventie in locurile afectate de inundatii nu s-au inregistrat victime omenesti, degradari de locuinte si nu au fost afectate barajele de la lacurile de acumulare“, a precizat lt. Florin Cocosila, purtatorul de cuvint al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS