17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCriminalul si-a ucis vecina cu 23 de lovituri de cutit

Criminalul si-a ucis vecina cu 23 de lovituri de cutit

Constantin Pirvu: „Cum sa regret? In viata mea n-am fost atit de fericit“


Ucigasul femeii din Diosti risca 20 de ani de puscarie pentru sadismul cu care i-a luat viata vecinei sale. Constantin Pirvu, de 55 de ani, din satul Radomir al comunei doljene Diosti, a ucis-o, miercuri dupa-amiaza, pe Gheorghita Tuta, de 56 de ani, din aceeasi localitate. Intre cei doi vecini existau tensiuni mai vechi, din cauza unui conflict izbucnit pentru o bucata de pamint. Si unul si celalalt sustineau ca sint proprietarii unei parcele de 36 de ari de teren intravilan, asa ca au ajuns la judecata. Dupa aproape 15 ani petrecuti prin tribunale, femeia a reusit sa cistige procesul, ba chiar sa fie si pusa in posesie de un executor judecatoresc pe suprafata in litigiu. Pirvu nu s-a impacat niciodata cu ideea.


„Ma duc la puscarie impacat ca nici ea n-o sa foloseasca pamintul meu“


Miercuri, in jurul orei 16.00, Constantin Pirvu a vazut-o peste gard pe vecina lui, Gheorghita Tuta, in timp ce trebaluia prin ograda. A pus mina pe un cutit pe care il tinea intr-un gard, a sarit pirleazul si s-a dus la femeie, hotarit sa-i faca felul. Gheorghita n-a mai apucat nici sa-l alunge din curtea ei, ca a fost lovita cu cutitul. Prima lovitura a doborit-o la pamint, insa vecinului nici prin gind nu-i trecea sa se opreasca. S-a aplecat si i-a aplicat victimei inca 22 de lovituri cu cutitul, peste miini, torace si abdomen. A dat cu atita sete, incit mai multe lovituri au trecut prin corpul femeii si au razbatut in partea cealalta. Poate ar mai fi dat, daca fiica victimei nu si-ar fi facut aparitia, observind scena de cosmar. Tinara a inceput sa tipe si imediat a sosit si un vecin, care a apucat sa-l vada pe Pirvu sarind gardul inapoi in curtea lui.


Gheorghita inca mai traia. A cerut un pahar cu apa, apoi i-a rugat pe cei care se strinsesera la capatiiul ei sa o duca in casa. Un consatean a chemat o ambulanta, insa echipajul SMURD care a sosit in scurt timp la fata locului nu a mai avut altceva de facut decit sa constate decesul.


O echipa operativa a Politiei Judiciare, in colaborare cu politistii din localitate, a inceput imediat cercetarile, sub coordonarea unui procuror al Parchetului de pe linga Tribunalul Dolj. Pus in fata probelor clare, cutitul purtind amprentele lui, hainele pline de singe, precum si depozitiile martorilor, barbatul nu a negat nici o clipa ca el ar fi autorul. Nici macar nu si-a regretat fapta. „Cum sa-mi para rau la cite mi-a facut? Eu sa regret? Cum sa regret? In viata mea n-am fost atit de fericit. Ma duc la puscarie impacat ca nici ea n-o sa foloseasca pamintul meu“, a declarat in fata organelor de ancheta criminalul Constantin Pirvu.


Cercetat pentru omor, Pirvu a fost retinut miercuri, pe baza de ordonanta emisa de procuror, iar joi a fost arestat preventiv de Tribunalul Dolj. Pentru fapta sa, ucigasul risca pina la 20 de ani de puscarie. Procurorii il vor prezenta pe inculpat si in fata medicilor legisti, in vederea efectuarii unei expertize psihiatrice, care sa stabileasca daca avea discernamint in momentul savirsirii faptei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS