17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSalubritatea, obligata sa obtina licenta pentru incinerator

Salubritatea, obligata sa obtina licenta pentru incinerator

Serviciul Public de Salubritate (SPS) Craiova va organiza o noua dezbatere publica cu cetatenii, in luna mai. Punctul principal pe ordinea de zi il va constitui activitatea legata de incineratorul detinut de primarie, care este exploatat in conditii optime. Conform noului regulament de functionare, pentru a obtine licenta de folosire din partea Autoritatii Nationale de Reglementare a Serviciilor de Gospodarire Comunala, ideea trebuie mai intii aprobarea cetatenilor. Cu alte cuvinte, daca acestia vor trata cu indiferenta problema, neprezentindu-se la sedinta, reprezentantii institutiei nu pot sa ia nici o decizie.


„Nu se poate ca acestia sa lipseasca. Trebuie sa ii convingem pe craioveni sa vina, pentru ca nu este numai interesul nostru, ca serviciu, sau al primariei, ci al intregii urbe. Dupa ce se va incheia aceasta, mai avem citeva etape de parcurs pentru a putea obtine licenta de functionare pentru incinerator. Nu va pot spune exact data, deoarece trebuie sa cadem de acord cu cei din primarie“, a declarat directorul SPS Craiova, Sorin Ciobanu.


Dezbaterea va avea loc in sala de sedinta a primariei, deoarece accesul in incinta Filarmonicii, unde se desfasurau de obicei intilnirile, este in prezent interzis. Prima actiune de acest gen a avut loc la sfirsitul anului 2004, cind cetatenii au fost invitati la discutii in legatura cu regulamentul de organizare. In cazul in care autoritatile nu vor putea obtine licenta de functionare, incineratorul ar trebui desfiintat, in conformitate cu normele europene. Pentru anul 2005, in bugetul serviciului a fost prevazuta o suma de aproximativ 3,7 miliarde de lei, care ar urma sa fie folosita pentru activitatea de incinerare a resturilor menajere, iar pentru transportul gunoaielor vor fi utilizate peste 42 de miliarde de lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS