19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateComerciantii din Piata Centrala - blocati in fata portilor

Comerciantii din Piata Centrala – blocati in fata portilor

• Cine nu are certificat de provenienta a marfii pleaca acasa • „Ce e mafia? Chiar daca sint intermediari in piete, sint legali. Ne dam singuri cu…“, a declarat, nervos, Gheorghe Calinoiu, administratorul pietelor si tirgurilor din Craiova


Dupa esecul din urma cu doua zile, cind nu au gasit nici un reprezentant al „mafiei“ din Piata Centrala, desi se sculasera cu noaptea in cap, reprezentantii primariei incearca alte metode pentru a face ordine in rindul comerciantilor. Viceprimarul Craiovei, Sorin Iordache, a declarat ca in cel mai scurt timp nimeni nu va mai intra in piata pina cind nu va aduce certificatele de provenienta ale marfurilor pe care le vinde. „La intrarea in piata, comerciantii vor fi verificati si trebuie sa prezinte certificatele de provenienta a marfurilor, altfel nu intra“, a spus Iordache. Acesta a precizat ca si pina acum se putea face acest lucru pe baza prevederilor legii contabilitatii, dar nu stie de ce nu s-a pus in practica. „Nu cred ca se poate vorbi de mafie si nici nu stiu daca cineva din interior a dat informatii despre actiunea din urma cu citeva zile. Oricum, era usor sa-si dea seama ca urma sa-i controlam, din moment ce ne-am dat intilnire in apropierea Pietei Centrale“, a declarat viceprimarul Craiovei.


La rindul sau, administratorul tirgurilor si pietelor din Craiova, Gheorghe Calinoiu, contesta presupusa existenta a mafiei in piete, spunind ca aceia care afirma aceasta nu stiu cum stau lucrurile. „Nereguli sint, dar nu mafie. Ce e mafia? Trebuie sa vorbim doar despre lucrurile pe care le cunoastem. Chiar daca sint intermediari in piete, sint legali. Au dreptul sa cumpere marfa, dar legal, pe borderou. Vorbeste fiecare dupa cum il taie capul. Ne dam singuri cu….“, a spus Calinoiu, nervos.


Ca de obicei, acesta a avut o parere diferita de cea a viceprimarului referitor la neaplicarea legii in pietele craiovene. „Legea nu prevede unde trebuie facut controlul, la poarta sau la taraba. Noi i-am controlat pina acum la locul de vinzare“, l-a contrazis Calinoiu pe Iordache. Noua initiativa a primariei risca insa sa blocheze accesul comerciantilor in piete, mai ales ca municipalitatea vrea sa suplimenteze si numarul locurilor de la tarabe. Obligati sa stea cu marfa la poarta, comerciantii ar putea forma cozi interminabile, deoarece controlul va fi facut de o singura persoana. „Daca va fi nevoie, vom suplimenta numarul controlorilor“, a precizat Calinoiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU