20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024

Scurte stiri

Forte noi pentru recalcularea pensiilor


Pentru incheierea la timp a procesului de recalculare a pensiilor, Casa Judeteana de Pensii (CJP) Dolj, conform Ordonantei nr. 9/2005, a dispus angajarea pentru perioada determinata a 50 de persoane. Concursul va fi sustinut pe 4 aprilie, pina in prezent la sediul CJP fiind primite 45 de cereri. Exista 15 locuri pentru persoane cu studii superioare, 14 locuri pentru persoane cu studii medii, iar restul pentru debutanti. „Proba eliminatorie consta in cunostinte de operare pe calculator. In plus, candidatii trebuie sa aiba cunostinte despre Legea 19, OG nr.4 si Legea functionarilor publici“, a mentionat Marian Fortan, director executiv al CJP Dolj. Contractul incheiat intre noii angajati si CJP Dolj va fi intocmit pe perioada determinata, pina la incheierea procesului de recalculare, decembrie 2005. Debutantii vor avea salariul minim pe economie, iar pentru cei cu studii superioare si care au mai fost angajati in alte domenii, salariul poate fi de sapte-opt milioane.


 Debransarile au adus Regiei de Apa trei miliarde de lei


In urma actiunii in forta pe care a intreprins-o in luna martie Regia Autonoma de Apa (RAA) Craiova, s-a reusit recuperarea a trei miliarde de lei de la debitori. Daca la inceputul anului restantele depaseau suma de 86 de miliarde de lei, pe 25 martie acestea erau de aproximativ 83 de miliarde de lei. Reprezentantii regiei urmaresc sa intensifice actiunea de debransare, pentru a scadea valoarea creantelor mai vechi de 30 de zile. Desi situatia lor nu
s-a lamurit, asociatiile de proprietari continua sa aiba datoriile cele mai mari catre regie, care ating suma de 59 de miliarde de lei, urmate de agentii economici, cu 14 miliarde de lei, si de abonatii casnici, cu zece miliarde de lei. „Incercam sa recuperam cit mai mult din banii pe care populatia ni-i datoreaza si din acest motiv am apelat si la varianta incetarii furnizarii apei. Daca vom continua in acest ritm, craiovenii vor deveni constienti ca trebuie sa plateasca pentru ce consuma“, a precizat Steliana Badescu, purtatoarea de cuvint a RAA Craiova.


Rectificare


In editia de ieri a Gazetei de Sud, in cadrul articolului intitulat „Petrica Nanu – audiat in dosarul <<Arma lui Mischie>>“ s-a strecurat o eroare. In mod gresit a fost amintit in material numele lui Vasile Udristoiu, seful Biroului Vamal din Tirgu Jiu, in realitate fiind vorba de alt functionar.


Studentii afla de pe internet daca au luat examenele


Studentii Universitatii din Craiova isi pot afla situatia scolara, incepind din aceasta primavara, pe internet. Notele obtinute la examene nu vor mai fi afisate la avizierele facultatilor, ci vor fi stocate pentru fiecare elev in parte pe site-ul universitatii: www.central.ucv.ro. „Pentru a-si cunoaste situatia scolara, studentii trebuie sa se prezinte cu carnetele vizate pe anul si semestrul in curs la sala 337, din incinta universitatii, pentru a-si primi parolele de acces. Informatizarea situatiei scolare pentru toti anii in curs a fost securizata pentru evitarea posibilelor infractiuni ce ar putea fi comise“, a spus Ion Vladimirescu, rectorul Universitatii din Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS