19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSapte dintr-o lovitura

Sapte dintr-o lovitura

Autoturismele au fost avariate de un autocamion scapat de sub control


Un autocamion plin cu ingrasaminte chimice a lovit ieri sapte autoturisme pe o strada din municipiul Slatina. Ion Calarasu, din comuna Cirlogani, conducea pe strada Oituz un autocamion cu numarul OT-08-YAG, incarcat cu uree. Soferul a pierdut controlul volanului, iar autovehiculul a trecut peste rondul de flori aflat intre cele doua sensuri de mers si a lovit frontal mai intii un autoturism Dacia Solenza cu numarul de inmatriculare OT-18-BMM, condus regulamentar de Anca Mitrica. Remorca autocamionului a avariat alte sase autoturisme Dacia parcate pe partea dreapta a drumului. Dacia Solenza a fost tirita peste zece metri de la locul impactului. Soferul autocamionului a reusit sa opreasca autovehiculul dupa ce a parcurs 50 de metri.


„Chiar in momentul impactului ma indreptam dinspre Piata Fratii Buzesti spre masina. Mai aveam citiva metri pina la papuc, cind am vazut camionul care venea cu viteza. Cred ca a ramas fara frine, ca a incercat sa evite doua masini din fata sa, apoi a trecut peste doua borduri si a izbit o masina ce venea din sens opus… Nu pot sa cred cum de a scapat femeia ce se afla la volan! In acest timp, remorca a mers pe linga camion si le-a luat pe ale noastre la rind, dupa care si-a continuat drumul. S-au produs mai multe bubuituri care m-au speriat de moarte“, a spus Gheorghe Ivascu, proprietarul unuia dintre autoturismele avariate.


Politistii au stabilit ca remorca pe care o tracta camionul nu avea cuplat sistemul de frinare, aceasta fiind singura explicatie gasita pentru pierderea controlului autocamionului. Din fericire, nu au fost inregistrate victime. „Accidentul a fost destul de grav. Din cercetarile efectuate am stabilit ca autocamionul nu a ramas fara frine, ci a fost pierdut de sub control din cauza remorcii. Aceasta a fost umpluta cu saci de ingrasaminte si nu i s-a cuplat sistemul de frinare“, a spus subcomisarul Nicolae Caramizaru.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU