11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePrimarul Solomon, amendat de tribunal

Primarul Solomon, amendat de tribunal

Primarul Craiovei, Antonie Solomon, a fost amendat cu suma de cinci milioane de lei de o instanta a Tribunalului Dolj, pentru ca institutia pe care o conduce nu ar fi raspuns prompt la o solicitare privind vechimea in munca a unei foste angajate a municipalitatii. Din cele precizate de juristii primariei, este vorba despre Jana Ungureanu, care se afla in proces cu Casa Judeteana de Pensii intr-o cauza privind decizia de pensionare.


„S-a facut o adresa prin care instanta cerea stabilirea anilor de vechime pentru fosta angajata, adresa la care s-a raspuns. Ulterior, a venit o alta adresa, care a ajuns la Serviciul Personal. Decizia poate fi contestata“, a spus Dan Zorila, unul dintre juristii institutiei. „O sa verific cine trebuia sa se ocupe de aceasta problema. Sa plateasca banii din buzunar, daca nu s-a ocupat de ea“, a declarat, la rindul sau, primarul Antonie Solomon. Cum seful Serviciului Personal, Ioan Acrivopol, a spus ca a doua adresa nu a venit la sectorul pe care il conduce, ramine de descoperit cine este vinovat pentru amenda primita de primar.


Seful Salubritatii, sanctionat pentru neridicarea gunoiului


Ieri, unul dintre directorii din subordinea primariei a incasat o amenda de patru milioane de lei. De data aceasta este vorba de Sorin Ciobanu, directorul Serviciului Public de Salubritate, care a fost sanctionat de unul dintre inspectorii corpului de control, Dan Dobrescu, pentru ca nu a respectat graficul de ridicare a gunoiului dintr-un punct fix din centrul orasului.


„A primit amenda ca orice cetatean, conform unei hotariri a consiliului local privind activitatea de salubrizare a orasului“, a declarat viceprimarul Gheorghe Nedelescu, cel care coordoneaza aceasta activitate. Reclamantul lui Ciobanu este consilierul PRM Radu Marin, coleg de partid cu Nedelescu, iar punctul de colectare se afla linga localul pe care consilierul in are deschis in centrul orasului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS