6.7 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCirca 80% dintre subventiile pentru agricultura doljeana, in buzunarul clientelei politice a PSD

Circa 80% dintre subventiile pentru agricultura doljeana, in buzunarul clientelei politice a PSD

Prefectul de Dolj, Nicolae Giugea, a declarat ieri, in cadrul unei conferinte de presa, ca detine informatii conform carora circa 80% dintre subventiile acordate de stat pentru agricultura judetului au fost directionate pe criterii politice firmelor unor apropiati PSD. „Am informatii sigure ca au venit subventii pentru utilaje de la guvern, nominal! De asemenea, sint comune in care fondurile de subventii au fost date in totalitate si altele in care nu s-au acordat deloc. Ni s-a motivat ca nu au venit cererile la timp. Studiind mai bine, ne-am dat seama ca ele au fost acordate pe criterii politice“, a afirmat Giugea. In prezent, prefectura desfasoara un control la Directia pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala (DADR) Dolj, fiind foarte posibil ca actualul director, Dan Nedu, sa „zboare“ din functie in urma verificarilor. Prefectul Giugea a precizat ca, atunci cind raportul de control va fi finalizat, va da publicitatii numele firmelor care au primit fonduri datorita relatiilor cu fostul partid de guvernamint. La rindul sau, directorul DADR Dolj, Dan Nedu, a declarat ca probabil prefectul a fost prost informat. Potrivit acestuia, in 2004 au intrat in Dolj, ca subventii de la stat, circa 1.015 miliarde de lei, din care 40 de miliarde pentru subventionarea achizitionarii de utilaje agricole, restul constind in diverse ajutoare financiare.


In 2003, 25 de miliarde de lei au fost acordate pentru subventionarea achizitionarii de instalatii pentru irigat, pentru care statul suporta 70% din costuri.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS