11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAm intilnit si olteni fericiti!

Am intilnit si olteni fericiti!

Stiati ca?


• Municipiul Calafat va beneficia de o moderna statie de epurare. Edificiul s-a realizat ca urmare unui proiect PHARE, care a costat doua milioane o suta nouazeci de mii de euro! Tot pentru Calafat s-a dat in folosinta soseaua de centura mult asteptata de localnicii care erau nevoiti sa-si cirpeasca anual casele, in urma „seismelor“ create de camioane si autobasculante de mare tonaj, care tranzitau prin centrul orasului, care si asa este situat pe o duna!


Cit despre canalizarea orasului, „jos palaria!!“. Pina la finele acestui an, calafetenii se vor putea bucura de cea mai moderna canalizare, care momentan nu exista in nici un orasel dunarean, adica „de la prima la ultima casa“, cum ne-a instiintat primarul Petre Traistaru… Aviz amatorilor virstnici care au ramas singuri si se plictisesc. Acelasi edil-sef, Petre Traistaru, le promite ca pe parcursul a doi ani, tot printr-un proiect cu finantare europeana care va costa 3,5 miliarde de lei, Calafatul va avea Azil, pardon, Camin de Batrini. Acesta chiar este o necesitate, privind singuratatea majoritatii celor de virsta a treia ce asteapta copiii sau nepotii sa se intoarca de la munci din strainatate. Ce sa-i faci? Cazuri sociale… Dar mult n-o sa mai fie asa si tinerii o sa se intoarca la Calafat! Ca doar anul acesta se incepe lucrarea… la pod.


• Prima pizzerie postdecembrista din Calafat s-a deschis acum 13 ani si era amplasata strategic: pe aleea principala, unde turistii stationau in drumul lor spre vama. Pentru localnici, „turtita“ avea pretul practicat atunci pe piata interna, iar pentru turistii care tranzitau orasul o minipizza costa de la o marca germana in sus… Azi, pizzeria a devenit proprietate, transformindu-se in PENSIUNE… Iar pizzarul, adica Tuta Constantin, a ajuns consilier local de D.A. Din cite se pare, pizzarul nu doreste sa mai fabrice pizza… Poate se va reprofila pe facut gogosi cu gaura, pentru a le servi calde, la sedintele lunare de consiliu…


• Unul dintre cei mai longevivi directori in viata si in functie este cel al Casei de Cultura din Calafat, Don Rudareanu. Domnia Sa, cu toate ca trebuia sa fi „exit“ la pensie de circa trei ani, pastoreste edificiul central de cultura al calafetenilor de la 1977 incoace. Don Director o tot „scalda“ in continuare…Poate ca asteapta ca realizatorul principal Dan Vana sa ajunga cu Festivalul anual de Folk „Floare de Ger“ la cea de-a 50-a editie! Poate atunci se va mai gasi vreun tot asa director care sa intruneasca trei calitati (zglobiu, dirz si vioi), in una singura: aceea de Director Secular al Casei de Cultura Calafat. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS