19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePolitistii au perchezitionat domiciliul si sediile firmelor lui Relu Stefanoiu

Politistii au perchezitionat domiciliul si sediile firmelor lui Relu Stefanoiu

• Politistii au ridicat citeva kilograme de documente • Cinci caprioare erau tinute in captivitate de afaceristul gorjean • Oamenii legii au mai luat un vraf de documente de la Consiliul Judetean Gorj, urmarindu-se afacerile din banii publici • In ultimii zece ani, firma lui Stefanoiu a executat peste zece lucrari de asfaltari si pietruiri de drumuri • Ancheta duce catre Nicolae Mischie, care ar putea fi audiat in acest caz


Politistii gorjeni au efectuat, la sfirsitul saptaminii trecute, mai multe perchezitii la domiciliul si la sediile firmelor omului de afaceri de la Novaci, Relu Stefanoiu, care a fost arestat miercuri pe o perioada de 15 zile, pentru evaziune fiscala. Anchetatorii au ridicat citeva kilograme de documente contabile, patru pusti de vinatoare si un pistol cu gaze, pentru care detinea autorizatii. La locuinta din Novaci au fost gasite cinci caprioare care erau tinute in captivitate. Animalele au fost luate si predate Ocolului Silvic. O alta descindere a politiei a avut loc la sediul Consiliului Judetean Gorj, de unde au fost luate copii dupa documentele privind lucrarile efectuate de Stefanoiu din banii publici. „Au venit mai multi politisti si au facut copii xerox dupa documentele pe care le-au solicitat“, a spus Ion Calinoiu, presedintele Consiliului Judetean Gorj. Gheorghe Emil Mota, prim-procurorul Parchetului de pe linga Tribunalul Gorj, a precizat ca se fac cercetari si cu privire la modul de atribuire si executie a lucrarilor de asfaltari si pietruiri de drumuri finantate din fondurile consiliului judetean. Potrivit anchetatorilor, numai in ultimii doi ani, Relu Stefanoiu a obtinut si executat peste zece lucrari de asfaltari si pietruiri de drumuri in comunele Glogova, Catunele, Bustuchin etc. In perioada in care in fruntea Consiliului Judetean Gorj s-a aflat Nicolae Mischie, citeva firme, printre care si cea a lui Relu Stefanoiu, detineau monopolul pe lucrarile efectuate din banii publici, in vistieria acestora intrind zeci de miliarde de lei. In acest caz, ar putea fi audiat si fostul baron de Gorj, Nicolae Mischie, pentru a da explicatii privind modul in care Stefanoiu a obtinut atitea lucrari din banii publici.


Evaziune de sapte miliarde de lei


Relu Stefanoiu a fost retinut si arestat de Tribunalul Gorj pentru evaziune fiscala si achizitionarea fara autorizatie de substante periculoase. Potrivit anchetatorilor, prejudiciul se ridica la aproximativ sapte miliarde de lei. Relu Stefanoiu este acuzat ca nu a inregistrat in contabilitate sume de bani rezultate din incheierea unor contracte cu anumite firme din Gorj si din alte judete. Alta acuzatie se refera la faptul ca acesta ar fi inregistrat in contabilitate lucrari nereale, ceea ce a dus la diminuarea impozitului pe profit.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS