17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateJudetul Mehedinti va fi condus de un prefect maghiar

Judetul Mehedinti va fi condus de un prefect maghiar

Judetul Mehedinti are un nou prefect. Pentru urmatorii patru ani, prefectura Mehedinti va fi condusa de un reprezentant al Uniunii Democratice a Maghiarilor din Romania (UDMR).

Reprezentantul guvernului in judetul Mehedinti este Madaras Lazar, de 64 de ani, din Brasov. Acesta a fost numit in functie in sedinta de joi a guvernului, urmind ca miine sa fie instalat la Prefectura Mehedinti.

Reprezentantii partidelor politice in teritoriu nu vad cu ochi buni numirea unui prefect din afara judetului, care nu cunoaste problemele cu care se confrunta electoratul mehedintean si care nu are in spate o organizatie politica solida care sa-l sprijine. Cu toate acestea, ei ii acorda incredere omului Madaras Lazar, sperind ca va fi un bun gospodar.

„Dupa parerea noastra, judetul va avea de suferit pentru ca prefectul nu are pirghii pe care sa se sprijine si pentru ca nu cunoaste problemele mehedintenilor. Electoratul din Mehedinti i-a acordat UDMR 300 de voturi, din care 200 le-a obtinut la Pristol, unde oamenii i-au dat votul pentru ca au confundat sigla lor cu cea cu trei trandafiri. Cred ca ar fi trebuit intrebati reprezentantii Aliantei D.A., care una au promis in campania electorala si alta au facut. De ce nu s-au batut pentru obtinerea postului de prefect la Mehedinti? S-ar putea sa fie o bataie mai mare pe conducerile institutiilor descentralizate ale statului, posturi care se crede ca sint mai stabile, si nu vremelnice ca acela de prefect“, a spus Iancu Holtea, presedintele PRM Mehedinti.

Functia de subprefect al judetului Mehedinti i-a revenit unui reprezentant al Partidului National Liberal. Constantin Saceanu este cel care va ocupa acest post pentru urmatorii patru ani.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS