20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateGorjeanul Rodeanu, trimis in judecata de PNA

Gorjeanul Rodeanu, trimis in judecata de PNA

Fostul director de la Regia Autonoma Antrepriza Judeteana de Drumuri si Poduri Gorj, unitate aflata in subordinea consiliului judetean, a acordat unei firme mai multe contracte fara selectie de oferta, pretinzind in schimb efectuarea gratuita a unor lucrari la vilele personale.

Procurorii Sectiei de Combatere a Coruptiei din cadrul Parchetului National Anticoruptie (PNA) au finalizat urmarirea penala, dispunind inceperea actiunii penale si trimiterea in judecata a lui Gheorghe Rodeanu – fost director general al Regiei Autonome Antrepriza Judeteana de Drumuri si Poduri Gorj, in prezent SC Intreprinderea de drumuri si poduri Gorj SA, pentru savirsirea infractiunilor de primire de foloase necuvenite si abuz in serviciu contra intereselor publice.

Plati din casieria regiei pentru lucrari neexecutate

In calitatea pe care o detinea in cadrul RA Antrepriza Judeteana de Drumuri si Poduri Gorj, directorul Rodeanu a incredintat direct, fara selectie de oferta, doua contracte de prestari servicii catre firma SC ZAICER SRL Sacelu. De asemenea, acelasi director a dispus in avans eliberarea de bani din casieria unitatii catre prestatorul SC ZAICER SRL, numai in baza chitantelor emise de prestator, fara ca aceste chitante sa fie vizate de un organ tehnic care sa ateste ca s-au efectuat lucrari la acest nivel si fara viza de control financiar-preventiv. „Aceste nereguli s-au produs inclusiv din cauza lipsei de organizare in ce priveste circuitul corespunzator al documentelor in societate, neaplicarii corespunzatoare a reglementarilor care privesc activitatea personalului de control financiar-preventiv si neinstruirii personalului care participa la buna desfasurare a acestor activitati specifice“, se arata intr-un comunicat de presa al PNA.

Dupa cum au stabilit anchetatorii, inculpatul a produs in acest mod unitatii RA Antrepriza Judeteana de Drumuri si Poduri Gorj, persoana juridica de interes public, aflata in subordinea Consiliului Judetean Gorj, un prejudiciu in cuantum de 157.425.041 de lei.

In schimbul atribuirii acestor contracte, directorul Gheorghe Rodeanu a pretins administratorului SC ZAICER SRL Sacelu – unitate ce are ca obiect de activitate si efectuarea de lucrari de constructii, finisaje interioare si exterioare – sa presteze servicii gratuite la imobilele proprietate personala a inculpatului, situate in municipiul Tirgu Jiu si in satul Vinata, comuna Tismana, dupa cum au concluzionat procurorii anticoruptie. Dosarul a fost inaintat spre solutionare Judecatoriei Tirgu Jiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS