14.7 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCartierul Lapus va avea piata agroalimentara

Cartierul Lapus va avea piata agroalimentara

In anul 2005, Administratia Pietelor si Tirgurilor (APT) Craiova urmareste construirea de noi amplasamente, dar si modernizarea celor existente. Una dintre zonele vizate de investitii este si cartierul Lapus, unde in prezent nu exista o piata pentru produsele agroalimentare. Reprezentantii institutiei nu cunosc insa suma care urmeaza sa fie utilizata, din cei 46 de miliarde de lei pe care i-a primit APT Craiova, pentru cheltuielile din acest an. In lunile urmatoare, cu ajutorul specialistilor, se va stabili zona de amplasare, suprafata care urmeaza sa fie folosita si documentatia necesara initierii constructilor. „Era timpul sa apara si acolo o piata. Deja s-a extins cartierul si este cazul ca si locuitorii din acea zona sa beneficieze de acesta inlesnire. Am primit chiar cereri din partea craiovenilor care ar fi interesati de un spatiu comercial in viitoarea piata“, a mentionat Gheorghe Calinoiu, directorul APT Craiova.

Pina la sfirsitul anului proiectul va fi finalizat in mare parte, fiind urmat de o constructie asemanatoare in cartierul Brestei. Cu spirit de investitori, agentii comerciali care desfasoara activitati in piete din Craiova s-au aratat interesati de o viitoare afacere in zona amintita. Pentru a fi siguri ca vor ocupa cel putin o toneta, citiva dintre ei s-au pregatit sa intervina pentru a putea beneficia si de citeva inlesniri.

„Sint in aceasta breasla de vreo trei ani. La inceput am vindut eu si nevasta-mea, dar pentru ca totul mergea ca la carte ne-am decis ca e cazul sa ne extindem. Un om de afaceri trebuie sa stie cind si unde sa investeasca. Asa o sa facem si acum. Cum aflam ca se va face licitatie pentru ocuparea tonetelor, ne vom ocupa imediat de depunerea actelor necesare. Cel putin un an va fi o afacere profitabila, pentru ca pina acum oamenii veneau tocmai in centru ca sa isi poata cumpara cele necesare“, a declarat un comerciant din Piata Centrala.

Pina cind lucrarea in cartierul Lapus va fi finalizata, locuitorii zonei respective vor fi nevoiti in continuare sa parcurga multi kilometri pentru a-si face cumparaturile.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS