16.7 C
Craiova
miercuri, 8 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateAvocatii lui Alexandru Crisan joaca alba-neagra cu instantele de judecata

Avocatii lui Alexandru Crisan joaca alba-neagra cu instantele de judecata

• Tribunalul Gorj nu poate declara falimentul UREX din cauza avocatilor lui Alexandru Crisan, care ba solicita noi termene, ba recuza completele de judecata • La SC RAUPS, cea de-a doua firma care a apartinut lui Crisan, situatia este tot incurcata, judecatorii fiind, de asemenea, impiedicati sa declare falimentul • Intrucit statutul UREX nu a fost clarificat, uzina va fi scoasa din nou la licitatie, negocierile incepute cu Societatea Nationala a Lignitului Oltenia fiind stopate • Muncitorii de la RAUPS sint disperati, intrucit societatea nu mai are nici un fel de contracte

Uzina de Reparatii UREX din Rovinari, care a apartinut fostului om de afaceri Alexandru Crisan, ramine fara cumparator, intrucit judecatorii sint impiedicati sa declare falimentul. Inca de anul trecut, de cind creditorii UREX au demarat in instanta procedura de declarare a falimentului societatii, avocatii lui Alexandru Crisan junior au facut tot ce le-a stat in putinta pentru a le pune bete in roate oamenilor legii. Pe 17 ianuarie, la instanta din Tirgu Jiu a fost programat un nou termen in procesul in care se incearca sa se smulga definitiv UREX din mina lui Crisan. Pina in prezent, avocatii au recuzat de doua ori judecatorii gorjeni, insa nu au avut cistig de cauza, motivele fiind puerile. Nemultumiti de deciziile judecatorilor, avocatii lui Alexandru Crisan au solicitat la sfirsitul anului trecut a treia recuzare a instantei din Gorj, judecarea acestei cereri urmind sa fie facuta la Curtea de Apel din Craiova. De aceasta data, avocatii lui Crisan sustin ca economistul Constantin Sarapatin de la Directia Finantelor Publice Gorj, principalul creditor al UREX, este ruda cu judecatorul Sarapatin, angajat al Tribunalului Gorj. In aceeasi situatie se afla si cea de-a doua firma din Rovinari al carei patron a fost Crisan, SC RAUPS, administrata in prezent de SC CONSULTING COMPANY. Daca la UREX avocatii au gasit o incompatibilitate bazata pe o relatie de rudenie, la RAUPS au cerut recuzarea instantei pe motiv ca decizia judecatorilor din dosarul UREX i-ar influenta pe cei din dosarul RAUPS.

Teapa lui Blanculescu

Potrivit Marianei Somnea, patroana SIOMAX, administratorul UREX, uzina are datorii de 960 de miliarde de lei, iar nedeclararea la timp a falimentului ar putea ingreuna vinzarea societatii. UREX a fost evaluata la 294 de miliarde de lei, iar anul trecut citeva societati chiar s-au aratat interesate sa o cumpere. Una dintre acestea, Societatea Nationala a Lignitului Oltenia (SNLO), intrase deja in negocieri cu SIOMAX, fostul ministru al Autoritatii Nationale pentru Control, Ionel Blanculescu, anuntind cu mare pompa ca fosta firma a lui Crisan a intrat in proprietatea statului. De altfel, la vremea respectiva, care a coincis cu perioada campaniei electorale, in sediul UREX s-au destupat multe sticle de sampanie. „Nu putem face mai nimic pentru moment. Avocatii invoca tot felul de motive, care de care mai comice. In aceste conditii, vom da un nou anunt pentru scoaterea la vinzare a uzinei. Ce a fost cu SNLO nu mai este de actualitate. Acum mai sint aproximativ 800 de muncitori si toti isi iau la timp salariile. Nu putem sa facem decit contracte pe termen scurt. Pe anul trecut am avut o cifra de afaceri de peste 100 de miliarde de lei. Am inceput lucrul mai serios din septembrie, pentru ca o buna perioada de timp nu s-a lucrat. La RAUPS este mai greu, acolo oamenii sint disperati, intrucit este o firma mai mica si au ramas fara contracte“, a declarat Mariana Somnea, patroana SIOMAX. Alexandru Crisan junior este judecat in prezent in stare de arest pentru comiterea infractiunilor de fals, uz de fals si inselaciune.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS