14.7 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAmericanu' a schimbat tactica

Americanu’ a schimbat tactica

Scheletul cladirii cu trei etaje care se profileaza la intersectia strazilor Brancusi cu Serban Voda din Craiova, ridicat fara autorizatie de construire, pare sa fie blestemat sa nu se transforme niciodata in cladire, din moment ce constructia este amplasata pe reteaua de termoficare si mult prea aproape de conducta de gaze. Incercarile repetate ale proprietarului Emil Petrisor, zis Americanu’, de a obtine documente care sa-i autorizeze construirea cladirii al carei parter il terminase, reusind sa edifice chiar si structura de rezistenta a intregii cladiri, s-au soldat cu esecuri. In cei zece ani scursi de la ridicarea fundatiei, Americanu’ nu a reusit sa treaca de obtinerea certificatului de urbanism, care de fiecare data i-a fost anulat de instanta de judecata la insistentele fostei sotii, care-si dorea jumatate din cladire la partaj.

Pe vremea celor doua mandate de primar ale lui Vasile Bulucea, Americanu’ a crezut ca poate sa construiasca o cladire cu trei etaje fara autorizatie de construire. Din moment ce reusise sa construiasca parterul, in care-si deschisese magazin si club de noapte, credea ca obtinerea autorizatiei de construire poate fi aminata pina cind va gasi timpul necesar sa umble dupa documentele respective. Nesansa lui a fost ca a divortat de Ioana, sotia lui, care, dorind sa imparta averea facuta in timpul casatoriei, a inceput sa sesizeze primaria pentru orice miscare gresita in disciplina in constructii. Dupa ce Americanu’ obtinea cu mare efort certificatul de urbanism care precede obtinerea autorizatiei de construire, fosta sotie reusea sa-l anuleze prin instanta, sesizind primaria ai carei functionari, de voie sau de nevoie, il amendau pentru constructie neautorizata. Acesta a incercat sa obtina documente legale cind pe numele sau din buletinul de identitate, cind pe una dintre firmele la care era actionar unic. Niciodata nu a reusit mai mult.

Dupa alegerile din 2004, Americanu’ a mai incercat o data vigilenta functionarilor din primarie, crezind ca, daca s-a schimbat primarul, s-a schimbat si legislatia in constructii civile. In septembrie anul trecut, sub numarul 2.870, Emil Petrisor, prin firma sa ATLANTISS INCOM SRL, a obtinut alt certificat de urbanism, urmind sa obtina avizele pe care specialistii primariei de la Serviciul urbanism le-au indicat. Poate doar din intimplare sau poate nu, emitentul certificatului de urbanism – Primaria Craiova, nu i-a cerut Americanului sa ia aviz de la Regia de termoficare si de la gaze, exact avizele pe care nu le-ar fi obtinut niciodata, pentru ca amplasarea cladirii s-a facut pe conducta de termoficare si in imediata vecinatate a conductei de gaze. Functionarii de la Serviciul urbanism si sistematizare al municipalitatii sustin ca dintr-o eroare nu s-au cerut avizele de care vorbeam, dar ca autorizatia nu ar fi fost eliberata, pentru ca specialistii din comisia unica de avizare ar fi sesizat scaparea. Fosta sotie a Americanului, Ioana Visan, crede ca „ Petrisor a fost si a ramas prieten cu primarul Solomon de pe vremea cind faceam afaceri impreuna. Noi bagam marfa in magazinele d-lui Solomon. Dinsul stia de problema acestei cladiri si ma mir ca a semnat certificatul de urbanism, in conditiile in care l-am informat personal de faptul ca acea cladire, pe linga amplasament, mai are si alte probleme. Cum de au uitat functionarii sa-i ceara avizele tocmai de la unitatile care nu le-ar fi eliberat niciodata?“ Este primul certificat de urbanism, emis de primarie in actuala legislatura, pentru constructii civile, in care „s-a uitat“ sa se treaca obtinerea avizelor de la doua institutii importante, gazele si termoficarea. Disciplina in constructii trebuie respectata de toata lumea, indiferent de citi bani a cheltuit sau cite cunostinte suspuse are.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS