16.7 C
Craiova
miercuri, 8 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateSC ELECTRICA SA - vizata de hotii de fier vechi

SC ELECTRICA SA – vizata de hotii de fier vechi

Dupa ce au pagubit Regia Autonoma de Apa Craiova cu aproximativ un miliard de lei, hotii de fier vechi si-au indreptat atentia spre bunurile care apartin SC ELECTRICA SA- sucursala Oltenia. Stilpii de energie electrica au ajuns astfel sa aduca un profit frumusel in buzunarele acestui gen de negustori. Cinci miliarde de lei este suma pe care institutia a pierdut-o in urma sustragerii de echipament electric. Desi conform normelor in vigoare administratorii depozitelor de fier vechi nu au dreptul sa cumpere aceste componente, cei mai multi ignora reglementarile. Numai in cursul anului 2004 au fost inregistrate 143 de cazuri de furturi, care au fost sesizate la sectiile de politie. Desi o parte dintre infractori au fost identificati, prejudiciul nu a fost insa recuperat.

„Localitatile din sudul judetului au fost cele mai afectate de acest fenomen, deoarece acolo exista sisteme de irigatie. Noi am luat masurile necesare pentru a incerca stoparea furturilor, insa totul depinde de fortele de ordine. Speram ca in 2005 probleme de acest gen sa fie cit mai putine“, a precizat Stefan Croitoru, directorul SC ELECTRICA SA, sucursala Oltenia.

Cresterea pretului la fier vechi, dar si diminuarea resurselor din acest domeniu, la nivelul judetului Dolj, au determinat tot mai multe persoane sa diversifice metodele prin care sa faca rost de „materie prima“. Conform declaratiilor unuia dintre administratorii unui depozit de fier vechi din Craiova, aceste centre au devenit falimentare. Situatia ii afecteaza insa si pe cei care isi cistigau piinea din acest gen de comert, impingindu-i astfel sa comita diverse infractiuni.

„Intii au carat la guri de canal de ne-am saturat noi de ele. Dupa ce au vazut ca pot face bani si cu echipament electric, au facut apel la el. Bineinteles, pina acum vreo doi ani nu prea acceptam, insa in prezent afacerile nu mai merg bine. Acesta este si motivul pentru care ne adaptam si noi la oferta pietei. In curind, tot mai multi vom da faliment“, a declarat patronul unui depozit de fier vechi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS