20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDin 2005, mai multa munca pentru functionarii publici

Din 2005, mai multa munca pentru functionarii publici

Functionarii publici din Primaria Craiova au mai multa bataie de cap o data cu punerea in aplicare a Legii nr. 300/2004, privind autorizarea persoanelor fizice si asociatiilor familiale care desfasoara activitati economice in mod independent. Conform noilor modificari, cei care doresc sa obtina o asemenea autorizatie nu vor mai fi nevoiti sa lupte cu birocratia. Daca pina acum cetatenii erau nevoiti sa obtina cazierul fiscal si rezervarea pentru denumirea firmei, in prezent, aceste actiuni sint realizate de angajatii primariei. In schimbul serviciului care le este oferit, cetatenii nu trebuie sa scoata mai multi bani din buzunare. Incepind cu 10 ianuarie, cei interesati isi pot depune dosarele la sediul Centrului de Informare pentru Cetateni (CIC). Programul de lucru, in acest caz, este in zilele de luni si joi, intre orele 10-14, iar marti si miercuri va fi si intre orele 17-19. Pe baza cererilor depuse, cei care se ocupa cu aceasta problema vor obtine acceptul necesar. Banii vor fi platiti la primarie si virati ulterior in conturile institutiilor specializate, in maximum 24 de ore. Daca totul este in regula, cetateanul respectiv va fi contactat de angajatii primariei pentru a-si ridica autorizatia.

„Noua lege confera mai multa libertate cetateanului, usurindu-i in acelasi timp munca. Daca inainte era obligat sa se zbata singur pentru a obtine anumite avize, in prezent, noi, cei din primarie, trebuie sa ne ocupam de rezolvarea acestor probleme. Cetateanul este ajutat sa depaseasca obstacolele pe care le intimpina in acest proces“, a precizat Elvira Stancu, sef Serviciu relatii cu publicul.

Cei mai incintati s-au dovedit a fi craiovenii care doreau sa inceapa o mica afacere ca persoana fizica autorizata sau ca asociatie familiala. Tot ce trebuie sa faca acestia este sa depuna actele si cererile-tip, dupa care sa astepte sa fie chemati pentru eliberarea autorizatiei.

„Auzisem de la alti prieteni care aveau astfel de afaceri ca trebuia sa umbli citeva saptamini bune ca sa faci rost de toate actele. Ma ingrozea gindul ca trebuie sa stau la niste cozi imense doar pentru a obtine o hirtie. S-au gindit bine cei de la guvern, insa ar fi trebuit sa ii plateasca in plus pe cei care vor indeplini aceste obligatii“, a declarat un viitor mic intreprinzator.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS