20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateTonetele improvizate din Brazda vor fi mutate

Tonetele improvizate din Brazda vor fi mutate

Tonetele improvizate situate linga piata din cartierul Brazda lui Novac urmeaza sa fie mutate in cursul acestui an pe alt amplasament din acelasi cartier. Dupa ce in urma cu un an a fost un adevarat scandal pe aceasta tema, municipalitatea a luat in sfirsit o decizie in acest caz. Comerciantii care isi desfasurau afacerile acolo au protestat atunci vehement impotriva deciziei reprezentantilor primariei. Dupa ce au fost vizitati de primarul Antonie Solomon, oamenii s-au mai linistit, deoarece li s-a promis ca nu isi vor pierde afacerile.

Anul acesta insa, pentru a oferi un aspect civilizat zonei, s-a hotarit mutarea tonetelor in spatele pietei. In bugetul Administratiei Pietelor si Tirgurilor Craiova a fost inclusa si o suma importanta pentru realizarea acestor imbunatatiri. Conform declaratiilor directorului institutiei, Gheorghe Calinoiu, nu vor mai exista improvizatii, in urma unei licitatii urmind sa fie construite tonete. Pentru toate investitiile si imbunatatirile curente, de la consiliul local au fost directionate catre administratia pietelor 46 de miliarde de lei. Suma a crescut semnificativ fata de 2004, cind nu au fost initiate prea multe lucrari de anvergura.

„Daca in 2005 ne propunem sa realizam citeva modernizari importante, anul trecut, in principal, au fost finalizate cele initiate in anii trecuti. Acesta este si motivul pentru care vom lua masuri pentru a muta tonetele improvizate din Brazda. Am avut si foarte multe plingeri in legatura cu amplasarea lor pe trotuare si ne-am gindit ca ar trebui sa le mutam de acolo“, a declarat Calinoiu.

Comerciantii sint pesimisti

Comerciantii din zona nu au primit prea bine vestea. Dupa cum sustin acestia, mutarea tonetelor unde comercializeaza diverse produse de ani buni ar produce pierderi importante.

„Daca e adevarat si ne muta in spatele pietei, nu stiu citi clienti o sa mai vina. Unde sintem acum, s-au invatat oamenii cu noi. Inainte sa treaca pe la magazine, poposesc aici, ca doar sintem in fata. Si asa nu prea mai merge, pentru ca au aparut foarte multi cu diverse ciurucuri pe care le vind peste tot. Cred ca o sa fim tot mai putini. Iar daca ne muta in tonete cu geamuri termopane, mai mult ca sigur, cei care o sa ramina vor da faliment, din cauza chiriei foarte mari“, a precizat unul dintre agentii economici din Brazda.

Craiovenii care locuiesc in aceasta zona au cerut si ei mutarea tonetelor. Cei mai multi recunosc ca au depus personal la primarie cereri prin care solicitau sa fie luata o masura in acest sens. De Sarbatori insa, accesul spre piata a mai fost si mai mult ingreunat din cauza vinzatorilor de petarde si podoabe pentru pomul de Craciun.

„Licitatia pentru construirea de tonete nu a fost inca organizata. In cel mai scurt timp insa vom trece la actiune. Daca vremea ne permite, ii vom muta pe comercianti in casa noua cit mai curind“, a incheiat Calinoiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS