14.7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCum scapa Primaria Craiova de directorii de regii?

Cum scapa Primaria Craiova de directorii de regii?

Leonida Nicolaescu, „sfatuit“ sa-si dea demisia, lui Ilie Badescu i se „recomanda“ sa-si desfiinteze postul si regia, in timp ce Iulian Ocroteala va fi „verificat“ prin prisma managementului la RAT

Executivul Primariei Craiova a retras de pe ordinea de zi a sedintei din aceasta luna a consiliului local citeva proiecte de hotariri privind aprobarea bugetelor de venituri si cheltuieli pe 2005, precum si a organigramelor regiilor din subordine. Decizia a fost explicata de primarul Antonie Solomon prin aceea ca primaria doreste „sa analizeze mai cu atentie“ activitatea acestor regii, analiza care s-ar putea lasa cu demiteri ale directorilor si privatizarea unor sectoare de activitate. Dupa ce Leonida Nicolaescu, directorul general al Regiei Autonome de Apa, a fost „sfatuit“ sa-si prezinte demisia (lucru care s-a si intimplat, pe 13 decembrie 2004), se pare ca la rind urmeaza alti doi directori. Primul este Ilie Badescu, directorul general al Regiei Autonome de Administrare a Domeniului Public si Fondului Locativ (RAADPFL) Craiova. Viceprimarul Gheorghe Nedelescu a solicitat ieri intrunirea Consiliului de Administratie (CA) al acestei regii si punerea la punct a unui plan concret de reorganizare a activitatii, plan care va fi analizat de primarie. Dar Nedelescu si-a si facut deja cunoscute intentiile: privatizarea sectorului „spatii verzi“ si transformarea regiei intr-un serviciu care sa aiba in grija administrarea cimitirelor si a gradinii zoologice din Parcul „Nicolae Romanescu“.

Prin urmare, daca ar fi sa ia in considerare indicatiile executivului, directorul Ilie Badescu ar trebui sa propuna singur eliminarea din organigrama a functiei de director. Al doilea vizat este Iulian Ocroteala, directorul general al Regiei Autonome de Transport (RAT). Aici, primarul Antonie Solomon are ceva de spus. Regia inghite din bugetul local zeci de miliarde de lei pe an, fara sa aduca vreun profit. Mai mult, rapoartele anuale de audit indica si deficiente manageriale. „Nu spun ca il demit pe Ocroteala. Activitatea intregii conduceri trebuie analizata“, s-a exprimat Solomon. Se pare ca singurul director care va scapa este Tatian Tudorache, directorul Regiei de Termoficare. Regia ar urma sa fuzioneze cu CET II, furnizorul de agent termic, intr-o incercare de reducere a costurilor de productie a agentului termic.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS