20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024

Scurte stiri

Oltul va avea prefect anul viitor

Noul prefect al judetului Olt va fi cunoscut abia la anul. Desi inclusiv liberalii si democratii se asteptau ca acesta sa fie nominalizat in cadrul primei sedinte a noului guvern, procedura a fost aminata. Deocamdata, in cursa au ramas inscrisi udemeristul Zoltan Ladislau Erdei si presedintele organizatiei judetene a PNL, Ion Ciugulea. Surse oficiale, care au dorit sa-si pastreze anonimatul, dau insa ca sigura numirea lui Erdei in functia de reprezentant al executivului in judet, acesta ocupind pina in urma cu un an postul de subprefect de Olt.

Profesorii isi vor primi salariul intr-o singura transa lunara

Personalul din invatamintul preuniversitar doljean nu isi va mai primi salariul in doua transe lunare, incepind cu anul 2005, din cauza introducerii finantarii proportionale, caracteristica sistemului-pilot. Inspectorul general adjunct al ISJ Dolj, Aristidie Gheorghiu, spune ca toate cadrele didactice, personalul didactic auxiliar si cel nedidactic vor primi salariul pe card: „In 10 ianuarie 2005 acestia vor lua cea de-a doua chenzina pe luna decembrie, precum si cel de-al 13-lea salariu, iar urmatoarea leafa o vor primi integral in data de 10 februarie 2005. Asadar, in fiecare zi de 10 ale fiecarei luni, se va da salariul integral pentru intreg personalul din invatamint“.

Concert de muzica pop la Slatina in noaptea de Revelion

Locuitorii municipiului Slatina sint invitati, asta-seara, sa petreaca Revelionul in strada, alaturi de trupe de muzica pop cunoscute. Postul national de televiziune TVR 1 va transmite in direct momente din concertul sustinut de formatiile invitate la spectacol. Vor cinta pe platoul din fata Casei de Cultura a Sindicatelor trupele Hara, Senzor, Vita de Vie, Class, Shoc, Giulia si Andreea Balan. Concertul va incepe la ora 20.00, iar ultima trupa care va urca pe scena isi va incheia evolutia pe 1 ianuarie 2005, in jurul orei 2.00. Momentul trecerii in anul urmator va fi marcat printr-un impresionant foc de artificii.

Biroul pentru Straini si-a prelungit programul cu publicul

Biroul pentru Straini al Judetului Dolj din cadrul Ministerului Administratiei si Internelor si-a prelungit programul cu publicul, pentru a veni in sprijinul persoanelor care apeleaza la serviciile acestei institutii. Cetatenii se vor putea adresa functionarilor Biroului pentru Straini al Judetului Dolj, in vederea depunerii actelor de prelungire a dreptului de sedere, invitarea in Romania a unor cetateni straini, depunerea cererilor de stabilire a domiciliului in Romania ori de reintregire a familiei sau eliberarea altor documente, in zilele de luni si vineri, intre orele 9.00-17.00, martea, miercurea si joia, intre orele 9.00-19.00, iar simbata de la 9.00 la 13.00. Pentru mai multe informatii, cei interesati pot lua legatura si telefonic cu reprezentantii Biroului pentru Straini, la numarul de telefon 40.75.00, interior 2324 sau 2317. Pentru probleme deosebite, cei interesati pot intra in audienta la seful Biroului pentru Straini al Judetului Dolj, subcomisar Danut Voicu, in fiecare zi de miercuri, intre orele 14.00-15.00.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS