14.7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDoi romani au trecut Dunarea cu barca

Doi romani au trecut Dunarea cu barca

Doi cetateni romani au fost retinuti marti seara de politistii de frontiera mehedinteni dupa ce au trecut ilegal frontiera de stat. Pentru ca le-a expirat viza de sedere in Serbia si Muntenegru, cei doi au decis sa se intoarca in tara traversind Dunarea cu barca. Stefan Avertescu, de 45 de ani, din judetul Botosani, si Lenuta Lerescu, de 35 de ani, din judetul Bacau, au trecut legal frontiera in Serbia si Muntenegru in urma cu doi ani, unde au prestat diverse activitati „la negru“. Pentru ca le expirase perioada legala de sedere in statul vecin, cei doi au apelat la un pescar sirb care, in schimbul unei sume de bani, i-a trecut Dunarea cu barca prin dreptul localitatii mehedintene Gruia. Cei doi au fost retinuti de politistii de frontiera, dar pescarul sirb a reusit sa scape.

„Politistii de frontiera au retinut pe raza localitatii Gruia doua persoane care au trecut din Serbia si Muntenegru in Romania. Cei doi au apelat la aceasta metoda, pentru a evita aplicarea interdictiei pe pasaport, deoarece depasisera perioada legala de sedere. In ultimul timp s-au inmultit trecerile ilegale de frontiera“, a spus comisar Valeriu Preda, purtatorul de cuvint al Inspectoratului Judetean al Politiei de Frontiera Mehedinti.

Politistii de frontiera mehedinteni le-au intocmit celor doua persone dosar penal pentru trecere ilegala a frontierei de stat, la finalizarea cercetarilor urmind sa fie luate masurile legale care se impun.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS