11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitate89 de studenti craioveni vor pleca gratis in tabara

89 de studenti craioveni vor pleca gratis in tabara

In conformitate cu decizia directorului Asociatiei pentru Sprijinirea Studentilor, Universitatea din Craiova a primit joi, 2 decembrie, 89 de locuri gratuite in tabere studentesti. Potrivit metodologiei privind repartizarea locurilor in taberele studentesti si eliberarea biletelor de tabara atribuite studentilor de la invatamintul de stat, cursuri de zi, in perioada vacantei de iarna 2004, beneficiarii de locuri in tabere isi vor ridica biletele de la sediul Casei de Cultura a Studentilor din Craiova.

Numarul biletelor, insuficient pentru studentii craioveni

Pot beneficia de bilete in taberele studentesti de odihna, in perioada vacantei de iarna, in limita locurilor repartizate, studentii de la invatamintul de stat, cursuri de zi, in functie de rezultatele obtinute la invatatura si performantele in activitatea de cercetare, dar si de activitatea depusa in cadrul manifestarilor culturale, stiintifice sau artistice. Indiferent daca au mai beneficiat si in anii anteriori de bilete gratuite, studentii pot sa se inscrie in continuare, indiferent de anul de studiu in care se afla, inclusiv cei care sint la masterat. Prioritate la obtinerea biletelor pentru taberele de odihna au studentii integralisti, orfani de ambii parinti sau cei proveniti din casele de copii sau din plasament familial.

„Joi, 2 decembrie, am primit adresa si comunicatul cu numarul de bilete repartizate Universitatii din Craiova. Avind in vedere ca ne-au fost distribuite doar 89 de locuri, numarul este extrem de mic in comparatie cu numarul studentilor craioveni. Am repartizat fiecarei facultati un anumit numar de bilete. De exemplu: Facultatea de Istorie a primit doua locuri, Fizica – doua, Literele – sapte, ISE – 13, Horticultura – cinci, Mecanica – noua, Electrotehnica – sase, Chimia – doua, Agronomia – doua, Facultatea de Educatie Fizica – trei, Facultatea de Inginerie de la Severin – trei etc. Repartitia este facuta in functie de numarul studentilor fiecarei facultati“, a declarat Lucian Buse, prorectorul Universitatii din Craiova.

Cererile pentru solicitarea unui bilet de tabara se primesc la secretariatele fiecarei facultati, pina pe 6 decembrie. Termenul de finalizare de catre decanate a listelor nominale cu beneficiarii de locuri in tabere, inclusiv termenul de contestatii, este 7 decembrie.

Pentru ridicarea biletelor de tabara, studentii beneficiari trebuie sa prezinte carnetul de student vizat la zi (sau legitimatia de transport vizata la zi), buletinul de identitate si suma de 30.000 de lei, reprezentind contravaloarea imprimatului. Taberele din aceasta iarna sint organizate in doua serii. Prima serie va pleca in tabara in saptamina 22-29 decembrie, iar a doua transa in perioada 29 decembrie-5 ianuarie. Statiunile in care int repartizate locurile de cazare sint: Herculane, Sinaia si Piatra Craiului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS