20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateVisul Roxanei Andrei de a merge, aproape de realizare

Visul Roxanei Andrei de a merge, aproape de realizare

Articolul „In ciuda deficientei de care sufera, Dana vrea sa ajunga cineva. O tinara de 19 ani are nevoie de 50 de milioane de lei ca sa mearga“, aparut in paginile Gazetei de Sud de luni, 25 octombrie, a sensibilizat zeci de persoane. Tinara sufera de boala Lobstein, boala oaselor de sticla, singura sansa ca ea sa poata merge depinzind de suma de 50 de milioane de lei.

La telefonul redactiei au sunat numerosi oameni dornici sa afle adresa Danei, pentru a o sustine moral sau material. Impresionant a fost gestul multor cititori ai cotidianului, oameni fara mari posibilitati materiale, care doreau sa participe cu sume modeste, in speranta ca pot contribui si ei ca banii necesari sa fie strinsi cit mai repede. „Sint pensionara, am nepoti si stiu ce inseamna sa nu ii poti sustine. Nu am decit o pensie de 1.750.000 de lei, dar imi doresc ca acest caz sa nu lase indiferenti oamenii cu bani ai acestei tari. Din pensia mea sint gata sa-i dau fetei 500.000 de lei pe luna, atita timp cit va avea nevoie.

De cind am citit despre ea, ma rog zi si noapte la Dumnezeu pentru reusita operatiei si pentru ca ingerul de mama, asa cum spunea si doctorul, sa aiba putere sa o sustina in continuare“, a spus cu glasul tremurind Mariana Tudose, din Craiova.

Alaturi de acesti oameni simpli, dar cu un suflet mare, si-au oferit sprijinul si persoane cu posibilitati materiale, dar care au dorit sa isi pastreze anonimatul. „M-a impresionat enorm cazul acestei fetite. Doresc sa ii ofer tot sprijinul financiar de care are nevoie pentru ca sa poata merge. In citeva zile o sa merg la Bals, sa ii duc suma necesara pentru tijele de care are nevoie“, a spus una dintre doamnele care au sunat.

„Traiesc un vis care este foarte aproape de implinire! Le multumesc din suflet tuturor!“

Marti dimineata, Dana primise deja telefon de la acesti oameni minunati. Impresionata ca in numai trei zile avea deja banii necesari pentru operatie, ne-a rugat sa aducem multumiri tuturor oamenilor cu suflet care i-au oferit sprijinul:

„Am fost de acord cu greu sa fac publica problema mea de sanatate. Oameni dragi mie, care-mi sint alaturi de ani de zile, m-au sfatuit sa apelez la Gazeta de Sud. Era singura mea sansa sa-mi realizez visul, sa pot merge. Speram ca situatia mea va impresiona pe cineva, si ca voi putea stringe citeva milioane de lei… Am ramas profund impresionata cind, marti dimineata, am primit deja apeluri telefonice in care mi se confirma ca voi avea banii in citeva ore. Miercuri a venit la mine un domn care mi-a adus 25 de milioane de lei. Am mai primit telefon si de la o doamna care mi-a garantat ca simbata o sa imi aduca banii necesari.

Le multumesc din suflet tuturor oamenilor deosebiti care mi-au oferit sansa sa fiu intr-o zi o tinara normala, sa pot urma o facultate, sa pot sa devin cineva! Sa fiu pe propriile mele picioare! Acum, astept cu nerabdare ziua cind voi pleca la operatie, la Bucuresti. M-a impresionat enorm cind aceste persoane m-au intrebat daca sint de acord sa pastram legatura, daca ma pot vizita sau suna. Traiesc un vis care, din fericire, este foarte aproape de implinire!“, a spus Dana Roxana Andrei.

La fel cum aceste persoane straine copilei i-au oferit sprijinul financiar necesar, asa speram ca si organele abilitate ale Primariei Bals s-o „aseze“ pe Dana Roxana Andrei pe lista de prioritati pentru repartizarea unei locuinte.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS