9.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateOcroteala a intrat in focurile controalelor primariei

Ocroteala a intrat in focurile controalelor primariei

Regia a cerut subventii de inca 45 de miliarde de lei

Saptamina aceasta a fost una de foc pentru directorul RATC, Iulian Ocroteala. Dupa ce i s-a aratat pisica neagra in raportul de audit al unui expert al primariei, care semnala situatia financiara dezastruoasa a regiei, precum si faptul ca aceasta este pe cale sa piarda baza de agrement de la Preajba, ieri Ocroteala a avut de trecut un nou hop.

Primaria a luat la „puricat“ documentele contabile ale RATC, pentru a descoperi motivul pentru care institutia condusa de Ocroteala a cerut municipalitatii alte 45 de miliarde de lei in scopul finantarii activitatii proprii. „Este vorba despre un audit intern, ca urmare a faptului ca RATC a cerut primariei 45 de miliarde de lei. Verificam daca aceasta cerere are o baza reala“, a declarat viceprimarul Sorin Iordache. Acesta a exclus orice posibilitate ca, in cazul in care primaria este de acord cu subventia ceruta, regia sa o cheltuiasca pentru achizitionarea unor autobuze second hand.

„Banii ceruti sint doar pentru activitatea proprie“, a precizat Iordache. Auditul municipalitatii vine la o zi dupa ce consiliul local a luat la cunostinta, in cadrul sedintei ordinare din 28 octombrie, despre situatia financiara a regiei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS