11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024

Scurte stiri

Primaria Craiova se pregateste de iarna

La Primaria Craiova s-a infiintat un comandament de deszapezire. Daca pina in prezent de deszapezirea orasului se ocupa primaria, din aceasta iarna intreaga activitate va fi coordonata de Serviciul Public de Salubritate. „Pina in prezent, am adus 1.100 metri cubi de nisip. In general folosim 6-700 de metri cubi, insa pentru a evita orice risc, am preferat sa aducem mai mult. Am achizitionat 150 de tone de sare, urmind ca la jumatatea lui octombrie sa aducem inca 100 de tone. Pentru utilajele specifice de deszapezire, Serviciul de Salubritate a organizat o licitatie in urma careia a incheiat contracte de colaborare cu mai multe firme. S-a stabilit ca in aceasta iarna sa folosim 110 utilaje de deszapezire compuse din: vole, gredere tractate, basculante cu lama si autobasculante“, a precizat Sorin Ciobanu, directorul Serviciului de Salubritate.

500 de pensionari gorjeni, la un bal al virstnicilor

Aproximativ 500 de pensionari gorjeni vor participa miine la un bal al virstnicilor, care va avea loc la restaurantul Parc din Tirgu Jiu. Pensionarii vor putea participa la un concurs de dans si la o tombola, unde pot cistiga doua bilete de tratament intr-o statiune balneoclimaterica. Potrivit primarului municipiului Tirgu Jiu, Florin Circiumaru, pentru organizarea acestei actiuni nu s-au alocat sume de bani de la bugetul local, totul fiind suportat din sponsorizari. In judetul Gorj traiesc peste 10.200 de persoane care au depasit virsta de 60 de ani, dar numai 500 dintre acestea au sansa sa participe la acest bal. Constantin Velcea, presedintele Consiliului Judetean al Persoanelor Virstnice, a spus ca pensionarii selectati au fost din rindul celor care nu au participat la editiile trecute. De asemenea, duminica, 3 octombrie, in Parcul Central din Tirgu Jiu va avea loc un concurs de sah pentru persoanele de virsta a III-a.

Noi magazine tip economat in Olt

Inca opt magazine de tip economat urmeaza sa fie inaugurate, saptamina viitoare, in judetul Olt. Vicepresedintele fundatiei nonprofit PENSIONARUL, care indeplineste si functia de contabil, Eugen Alexe, a spus ca fiecare inaugurare a unui economat reprezinta o serie de noi probleme. „Nu putine au fost situatiile in care am avut probleme chiar cu primarii din localitatile unde am vrut sa deschidem asemenea magazine. Comuna Stoicanesti este un exemplu in acest sens. Primarul de aici este unul dintre cei care ne impiedica sa deschidem un economat. Si la Crimpoia, Nicolae Titulescu sau Seaca avem probleme“, a precizat Alexe. Acesta a mai spus ca unul dintre aspectele care sta la baza divergentelor cu primarii este ca acestia nu cunosc multe din obligatiile care le revin. Una dintre acestea consta in faptul ca primariile trebuie sa achizitioneze lazi frigorifice, cintare, rafturi pentru economate, dar tot ele sint cele care suporta si cheltuielile cu energia electrica sau plata facturilor la gaze naturale. In judetul Olt exista pina in prezent 13 economate, dintre care trei in municipiul Slatina si cite unul in comunele Pirscoveni, Stoenesti, Giuvarasti, Scarisoara, Bobicesti, Cilieni, Daneasa etc.

Bulgarii se uita la filme din Craiova

Consiliul Local al IMM Craiova va lansa la Sofia, pe 5 octombrie, un film documentar despre potentialul turismului cultural din zona de sud-vest a Romaniei, respectiv zona de nord-vest a Bulgariei. Evenimentul va fi organizat in colaborare cu Ambasada Romaniei la Sofia si reuneste peste 150 de diplomati si oameni de afaceri. Documentarul, care incearca sa demonstreze ca turismul cultural poate avea potential economic, prezinta o croaziera pe Dunare si trasee care includ puncte turistice ca Manastirile Polovragi si Lainici sau asezarile Grivita, Plevna si Vidin.

1.250 de locuinte racordate la sistemul centralizat de incalzire

Doar 1.250 de locuinte din municipiul Tirgu Jiu mai sint racordate la reteaua publica de incalzire din totalul de 22.500 de apartamente si garsoniere. Ion Popescu, directorul AQUATERM, a spus ca aceia care vor sa primeasca energie termica la iarna va trebui sa plateasca o garantie si un avans de 80% din valoarea facturii pe luna in curs. Acest avans trebuie platit la inceputul lunii, iar daca nu achita si restul, banii se iau din garantia depusa, iar apoi se intrerupe furnizarea agentului termic. AQUATERM va incheia contracte cu asociatiile de proprietari, care vor incheia la rindul lor conventii cu fiecare locatar. Familiile care au un venit lunar pe membru de familie sub 2,8 milioane vor primi ajutoare de la stat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS