10.6 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitate„Sa faca miting in zbor, nu in fata Primariei Craiova!“

„Sa faca miting in zbor, nu in fata Primariei Craiova!“

Primarul Craiovei, Antonie Solomon, a declarat ieri, pe un ton categoric, ca nu le va da aprobare pentru miting, pe 5 octombrie, celor 500 de romi din cartierul Drumul Apelor. Nemultumiti ca SC ELECTRICA SA le-a intrerupt curentul din cauza debitelor restante, romii cereau primariei sa intervina pentru plata datoriilor din bugetul local. Ei intentionau chiar sa protesteze in fata primariei. Primarul Solomon spune insa ca legea nu ii permite sa faca astfel de plati din banii publici.

„Le aprob sa faca mitingul in zbor, nu in fata primariei. Romii din Drumul Apelor sint angrenati in diferite jocuri politice, manipulati de diversi lideri. Primaria a achitat pina acum pentru comunitatea romilor 550 de milioane de lei catre SC ELECTRICA, in contul ajutoarelor sociale pe care trebuia sa le incaseze unii dintre ei. In Drumul Apelor am platit pina acum 58 de milioane de lei. Dar nu le putem da bani la infinit“, a declarat Solomon, iritat de intentiile romilor.

Municipalitatea considera ca este suficienta crearea in Drumul Apelor a 500 de locuinte pentru tot atitia romi, dar ca nu s-a angajat sa le plateasca si datoriile pe care acestia le au la curent.

Masura dispusa ieri de Antonie Solomon a fost alcatuirea unei comisii care sa verifice citi dintre romi mai beneficiaza de ajutoare sociale, pentru a le deconta o parte din cele 150 de milioane de lei pe care le au ca debite. „Vom face o inventariere si le vom plati o parte din bani, daca este cazul. Pentru restul, Dumnezeu cu mila. O sa le dam posibilitatea sa-si cumpere locuintele, sa devina proprietari si sa se descurce singuri cu facturile la curent, asa cum face orice cetatean al municipiului“, a concluzionat primarul Craiovei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS