10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateTermenul de actualizare a dosarelor ANL a fost prelungit

Termenul de actualizare a dosarelor ANL a fost prelungit

Craiovenii care nu si-au actualizat dosarele pentru obtinerea unei locuinte ANL, pentru anul 2004, o mai pot face pina la sfirsitul lunii septembrie. In caz contrar, acestia isi vor pierde pozitia detinuta anterior, nemaifiind prezenti pe lista de prioritati. Termenul-limita a fost prelungit de reprezentantii Serviciului Fond Locativ si Patrimoniu, din cadrul Primariei Craiova, din cauza numarului mare de dosare neactualizate. Conform Hotaririi Consiliului Local nr. 100/2004, au fost aprobate si noile criterii pentru stabilirea prioritatilor privind cererile pentru obtinerea unei locuinte ANL. Sint opt criterii de ierarhizare, printre care se numara si situatia locativa actuala, starea civila, starea de sanatate, vechimea cererii solicitantului, venitul mediu lunar pe membru de familie sau nivelul de studii. Nu toti craiovenii sint insa multumiti de noile criterii, fiind convinsi ca o parte dintre acestea ii dezavantajeaza.

„Am depus dosarul de sapte ani. Daca nici acum nu «prind» cel putin o garsoniera, ma las pagubasa. In fiecare an trebuie sa dau bani pentru a actualiza dosarul si nu ma aleg cu nimic. Nu stiu de ce nu spun daca nu vor sa ne dea o locuinta, ca sa nu ne mai puna pe drumuri si la cheltuiala. Nu am nici eu si nici sotul meu nu are o facultate. Asta inseamna ca o sa avem un punctaj mai mic“, a spus indignata o craioveanca. Anul acesta, guvernul a pus la dispozitia craiovenilor 126 de garsoniere si 28 de apartamente. Cei care nu vor primi repartitie pina la sfirsitul anului se vor putea identifica pe listele de prioritati, in anii urmatori.

Familiile cu trei membri pot beneficia de garsoniere

Conform vechilor hotariri, craiovenii care au vindut o locuinta dupa 1 ianuarie1990 nu puteau sa depuna dosarul pentru o locuinta ANL, acest criteriu fiind inlaturat in acest an. O alta modificare se refera la familiile cu trei membri. Acestea pot sa isi depuna cerere pentru repartizarea unei garsoniere, in schimbul unui apartament cu doua camere, conform Hotaririi Consiliului Local nr. 99/2004, pina pe 15 octombrie 2004.

„Am o familie formata din patru persoane. Am depus dosar pentru un apartament cu doua camere. Cind am aflat ca vor fi doar 28, m-am gindit sa imi schimb optiunea si sa imi mut dosarul pentru garsoniera. Din pacate, acest lucru nu se poate. Stau de sase ani cu chirie, pe unde pot. Nu cred insa ca problema mea se va rezolva vreodata“, a spus alt craiovean. Cel mai probabil, in luna octombrie se vor afisa listele de prioritati pentru locuintele ANL. Craiovenii asteapta „cu sufletul la gura“ afisarea acestora, sperind ca poate anul acesta vor fi printre norocosi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS