11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePericol de explozie in gara Caracal

Pericol de explozie in gara Caracal

Cetatenii din preajma garii Caracal au trecut din nou prin mari emotii ieri, dupa ce, saptamina trecuta, un vagon cu dioxid de carbon i-a pus pe jar pe lucratorii de la Protectia Civila. De data aceasta, a fost vorba despre o substanta mult mai periculoasa: polipropilena. Un vagon apartinind societatii OLTCHIM Rimnicu Vilcea, incarcat la ARPECHIM Pitesti cu 32 de tone din substanta anterior mentionata, a fost garat ieri-dimineata, in jurul orei 4.25, in gara Caracal. Cinci ore mai tirziu, garnitura de tren care mergea de la Pitesti in gara Riureni din Rimnicu Vilcea a fost trasa de urgenta pe o linie moarta deoarece unul dintre salariatii garii a sesizat ca un vagon prezenta scapari de gaz toxic. Au fost anuntati pompierii, jandarmii si Protectia Civila.

„Fiind ca era vorba despre polipropilena, o substanta foarte periculoasa, care putea exploda, am izolat intreg perimetrul unde se afla vagonul pe o distanta de 50 de metri. Din fericire, nu a mai fost nevoie de interventia pompierilor, noi reusind sa remediem defectiunea cu ajutorul unui echipaj specializat din cadrul statiei PECO de la Plaiul Vulturesti“, a declarat lt.col. Marian Vulpe, purtator de cuvint al Inspectoratului de Protectie Civila (IPC) Olt.

Specialistii IPC au spus ca defectiunea care i-a alarmat a fost depistata la flansa de golire a polipropilenei de la un vagon-cisterna. Acestia au precizat ca vagonul, care apartinea societatii vilcene, a fost verificat de ISCIR in urma cu citeva luni si primise acceptul de a fi pus in functiune. Ieri dupa-amiaza inca se astepta la Caracal sosirea echipajului specializat al SC OLTCHIM SA pentru preluarea vagonului. Specialistii au mentionat ca agravarea situatiei ar fi putut duce la producerea unei explozii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS