11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024

Scurte stiri

S-a definitivat conducerea Parchetelor din Oltenia

Ministrul justitiei, Cristian Diaconescu, a pus capat interimatelor pe functiile de conducere la Parchetele din judetele Olteniei. Astfel, printr-un ordin din 23 august 2004, au fost promovati pe cele doua functii de procuror general adjunct la Parchetul Curtii de Apel Craiova magistratii Elisabeta Dragut si Aurel Bajenaru. Prin acelasi ordin, Gheorghe Emil Mota a fost numit oficial in functia de prim-procuror al Parchetului de pe linga Tribunalul Gorj, iar Dumitru Parausanu a fost instalat cu acte in regula ca sef al sectiei de urmarire penala la aceeasi institutie. Se incheie astfel seria interimatelor pe functiile de conducere la Parchetele din zona Olteniei, care datau din 2001, de la instalarea lui Victor Nicolcescu in functia de procuror general al Parchetului de pe linga Curtea de Apel Craiova.

Grav accident in Topana-Olt

Un grav accident de circulatie produs in seara de miercuri pe raza comunei oltene Topana din cauza alcoolului s-a soldat cu ranirea unei persoane. Viorel Raducuta, de 36 de ani, din Bucuresti, in timp ce conducea sub influenta alcoolului autoturismul marca Dacia 1300, cu numarul de inmatriculare B-76-EMC, proprietate a SC LENA EURO METAL CONSTRUCT SRL din Capitala, a pierdut controlul directiei de mers la efectuarea unui viraj si s-a rasturnat in afara partii carosabile. In urma accidentului, Dumitru Albu, de 63 de ani, tot din Bucuresti, pasager in autoturism, a fost transportat de urgenta la Spitalul Judetean din Slatina. Cercetarile continua in vederea stabilirii cauzelor si circumstantelor in care s-a produs evenimentul rutier.

Craiovencele sint atacate in plina zi

Craiovencele sint avertizate de politisti sa manifeste prudenta in timpul deplasarilor efectuate prin oras. In ultima perioada, au fost semnalate tot mai multe cazuri de tilharii, comise in plina zi, hotii vizind bijuteriile sau telefoanele mobile purtate de persoanele de sex feminin. Doi dintre autorii unor astfel de fapte au fost retinuti de politistii craioveni in ultimele zile. Pe 23 august, Stefania T., de 31 de ani, a fost atacata, in timp ce se deplasa pe o strada din cartierul 1 Mai, de un necunoscut care i-a smuls telefonul mobil de la git, in valoare de sase milioane de lei. O zi mai tirziu, o minora de 13 ani, din Craiova, a sesizat politistii Sectiei 1 ca, in timp ce se deplasa pe strada Maria Tanase, impreuna cu sora sa, de opt ani, a fost acostata de un tinar, care i-a smuls de la git lantisorul de aur, in greutate de cinci grame.

Politistii au reusit sa-l identifice si sa-l retina pe autorul primei tilharii. Acesta este Paul Dumitru, de 19 ani, din Craiova, tinarul fiind introdus in arestul IJP Dolj, iar prejudicul a fost recuperat. In cel de-al doilea caz, autor este minorul D.C., de 13 ani, din municipiu, politistii reusind sa recupereze de la acesta inca un lantisor, sustras in aceeasi zona si prin acelasi mod de operare. Cercetarile continua pentru stabilirea intregii activitati infractionale a celor doi autori.

Sint revendicate inclusiv platformele de gunoi

Municipalitatea craioveana nu mai face fata valului de cereri de restituire a proprietatilor in baza Legii nr.10/2001. Se revendica tot, de la parcuri si gradini publice, pina la parcari si platforme de gunoi. „Am avut destule cazuri in care fostii proprietari au revendicat suprafete de teren aflate intre blocuri, in acestea fiind incluse si platformele pentru gunoi menajer amenajate de primarie. Peste zece asemenea amplasamente sint revendicate. Este destul de dificil de rezolvat situatia, deoarece procedura cere gasirea unor locatii libere, aprobarea lor prin hotarire a consiliului local si abia apoi eliberarea autorizatiei de construire si amenajarea platformei“, a declarat Sorin Ciobanu, directorul Serviciului Public de Salubritate.

Cele mai multe platforme revendicate sint in cartierul Brazda lui Novac si pe bulevardul Calea Bucuresti, urmate de Valea Rosie si 1 Mai. La rindul sau, Gabriela Munteanu, directoarea Directiei de Urbanism si Amenajarea Teritoriului din cadrul Primariei Craiova, a precizat ca municipalitatea considera ca spatiile dintre blocuri, cu tot cu platformele de rigoare, nu intra sub incidenta legii retrocedarii imobilelor nationalizate. Cu toate acestea, exista destule cazuri in care fostii proprietari au cistigat in instanta posesia unor asemenea terenuri (parcuri publice si parcari).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS