17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDoua femei traiesc dintr-un ajutor social de 800.000 de lei

Doua femei traiesc dintr-un ajutor social de 800.000 de lei

Maria a locuit aproape toata viata intr-o casa nationalizata din Craiova. In urma cu trei ani, cind aceasta a fost revendicata de fostul proprietar, femeia a ramas pe drumuri la cei 67 de ani. Dupa mai multe interventii, a reusit sa obtina un apartament, proprietatea primariei, unde s-a mutat. In prezent, femeia lupta pentru a-si putea cumpara locuinta, desi traieste alaturi de fiica sa dintr-un ajutor social de 800.000 de lei pe luna. Din aceasta cauza, femeia are restante la intretinere de 22 de milioane.

O batrinete linistita si lipsita de griji si-a dorit toata viata Maria. La 67 de ani, femeia a ajuns insa sa isi plinga de mila, din cauza conditiilor in care traieste. Ajutorul social de 800.000 de lei reprezinta singura sursa de venit din care trebuie sa traiasca impreuna cu fata ei. Pentru ca a lucrat doar sase ani, femeia nu a beneficiat de pensie, fiind nevoita dupa moartea sotului sa apeleze la mila statului.

„Cind traia barbatu-meu, o duceam bine. Din aceasta cauza, nici nu am muncit prea mult timp. Dupa ce a murit el, in urma cu sapte ani, mi-a fost tot mai greu. Haine nu mi-am mai cumparat de citiva ani, ca si dulciuri de altfel“, a povestit femeia.

Maria vrea sa isi cumpere apartamentul

Casa in care Maria a locuit zeci de ani a fost revendicata de fostul proprietar, in urma cu trei ani. Drept urmare, ea a ramas fara un acoperis deasupra capului. Fiind in virsta si neavind nici un ajutor, a fost nevoita sa accepte prima oferta pentru o locuinta pe care a primit-o, din partea unui rom.

Femeia si-a cheltuit astfel ultimii banuti pentru a achizitiona o casa, fara acte, dar in care putea locui. Apoi s-a intimplat un necaz care avea sa ii ingreuneze si mai mult viata. „Fiica mea s-a despartit de barbat. Traiau de vreo 16 ani impreuna si nu se mai intelegeau in ultima vreme. Asa ca s-a decis sa plece. A venit la mine, ca la ultima speranta.

Nu aveam ce sa fac decit sa o primesc. Stiam din experienta mea cit de rau este sa nu ai pe nimeni sa te ajute“, a continuat Maria. Cei doi nepoti ai femeii au ramas la tatal lor, care are conditii mult mai bune pentru a-i creste. Apartamentul in care locuieste in prezent Maria are doua camere foarte mici, dar ingrijite. Din cauza nu are acte pe locuinta, femeia traieste cu frica ca nu cumva sa fie data afara si de aici si sa ramina din nou pe drumuri. Locuinta pe care o are apartine primariei, ea fiind obligata ca, pe linga intretinere, sa mai achite si chiria. Pentru ca Maria si fiica ei se intretin din ajutorul social al batrinei, care abia le ajunge pentru a-si cumpara mincare, au ramas restantiere la intretinere, cu o datorie de 22 de milioane de lei. Desi se descurca foarte greu, Maria ar vrea sa isi cumpere apartamentul, chiar daca acest lucru presupune un sacrificiu. „Nu stiu ce sa mai fac. Pentru cele doua camere in care stau nu am nici un act. Acum ma zbat sa imi faca si mie o fisa de calcul. Mi-e frica sa nu ma dea afara, pentru ca nu sint la zi cu intretinerea. Dar de unde sa dau un milion pe luna, daca eu am o pensie de 800.000 de lei?“, a incheiat Maria.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS