9.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePrimaria Craiova vrea sa suplimenteze cu 180 numarul taxiurilor

Primaria Craiova vrea sa suplimenteze cu 180 numarul taxiurilor

Numarul de taxiuri din Craiova s-ar putea suplimenta cu peste 180, daca alesii locali vor fi de acord cu initiativa primarului Antonie Solomon, de a da drept de practica si persoanelor aflate pe listele de asteptare. Proiectul de hotarire urmeaza sa fie pus in discutia Consiliului Local (CL) Craiova intr-o sedinta extraordinara, programata pe 6 septembrie. Numarul maxim de taxiuri aprobate pina acum de CL este de 2.000, ceilalti doritori fiind inclusi pe liste, ei urmind sa astepte, potrivit vechilor reglementari, ca primaria sa mai retraga din autorizatiile date celor descoperiti in neregula sau celor care vor sa renunte din proprie initiativa. Ieri, autoritatile craiovene au avut o prima runda de discutii cu reprezentantii taximetristilor aflati pe listele de asteptare, urmind ca negocierile sa continue la inceputul acestei saptamini.

Este vorba de suplimentarea cu 60 de locuri pentru persoanele fizice independente, lucru ce ar duce, spun oficialii, si la marirea numarului de taxiuri rezervate operatorilor, cu peste 120 de locuri.

Primarul Antonie Solomon si-a motivat initiativa spunind ca nu este corect ca persoanele aflate pe lista de asteptare, care au cheltuit sume importante pe dotari la masini si autorizatii, sa nu poata sa practice taximetria doar pentru ca altii s-au grabit sa ocupe cele 2.000 de locuri rezervate de consiliul local.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS