19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateUn tinar a ajuns la spital de prea multa munca

Un tinar a ajuns la spital de prea multa munca

Un tinar din comuna doljeana Ostroveni a ajuns miercuri dimineata la spital cu un hematom cranian, dupa ce a cazut de doua ori consecutiv de pe bicicleta.

Rudele tinarului sustin ca accidentul s-a produs din cauza ca baiatul, care nu consumase alcool, era prea obosit dupa 18 ore de serviciu si il considera pe patron vinovat moral de cele intimplate.

Ionut Done, de 20 de ani, a fost internat miercuri dimineata in Spitalul de Urgenta Craiova, cu diagnosticul de traumatism cranio-cerebral grav produs prin accident rutier. Pentru a-i salva viata, medicii neurochirurgi craioveni au fost nevoiti sa-l opereze si sa-i indeparteze hematomul cranian format.

Chiar daca prognozele legate de recuperarea lui sint favorabile, medicii spun ca exista riscul ca tinarul sa ramina cu sechele.

„Muncea si cite 18 ore pentru doua milioane de lei“

Bunica lui Ionut Done considera ca vina morala pentru cele intimplate o poarta patronul brutariei din localitatea Ostroveni, George Guna, la care baiatul era angajat din noiembrie anul trecut. Femeia sustine ca, in noaptea in care

s-a produs accidentul, nepotul ei era surmenat pentru ca patronul il obligase sa munceasca peste program: „Era plecat de marti la serviciu. Nu a mai ajuns acasa. Din cauza oboselii, pe la Listeava, a cazut de pe bicicleta. A cazut o data si

s-a ridicat. S-a suit iar si a vrut sa plece, dar a cazut din nou si s-a lovit la cap. Nu s-a mai putut ridica. L-au gasit niste baieti pe drum, fara cunostinta, si l-au dus la spital, la Bechet“.

Batrina a aflat a doua zi ca nepotul ei este internat la Spitalul din Bechet si a plecat sa-l vada. L-a insotit apoi la Spitalul de Urgenta din Craiova unde, din cauza leziunilor grave suferite, tinarul urma sa fie operat. „Mi se rupe sufletul cind il vad asa“, spune femeia cu lacrimi in ochi. „Si numai patronul este de vina, ca il munceste ca pe un ciine. Cit era ziua de lunga, nepotul meu trudea, aruncind piinea in cuptor. Muncea si cite 18 ore pentru doua milioane de lei pe luna. Venea acasa, se odihnea o ora – doua, apoi pleca din nou la lucru. Uneori patronul ii mai dadea liber o zi sau doua, dar, de cele mai multe ori, nu-l lasa sa stea atita acasa, il suna si il chema mai devreme la serviciu. Si baiatul se ducea, ca asa e el constiincios. La doar 20 de ani, are miinile pline de bataturi“. Batrina mai spune ca, dupa ce nepotul ei va iesi din spital, nu-i va mai da voie sa lucreze la brutarie.

In speranta ca vom afla si opinia lui George Guna, am intrebat la Postul de Politie Ostroveni cum poate fi contactat. Nu am reusit sa aflam decit un numar de telefon de la Moara Ostroveni, unde – potrivit politistilor – Guna ar fi asociat, insa la capatul firului nu a raspuns nimeni.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS