19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateNoul prefect al judetului Mehedinti, instalat oficial in functie

Noul prefect al judetului Mehedinti, instalat oficial in functie

Constantin Zimtea, noul prefect al judetului Mehedinti, a fost instalat oficial ieri in functie, o data cu depunerea juramintului de credinta, in fata oficialitatilor judetului, a directorilor si sefilor institutiilor descentralizate. La ceremonie a participat si Gheorghe Emacu, ministru delegat pentru administratia publica. Acesta a facut o scurta declaratie despre inlocuirea fostului prefect, Dan Trancota, cu Constantin Zimtea.

„In conformitate cu HG nr. 1137/2004, Trancota Dan a fost eliberat din functia de prefect al judetului Mehedinti, iar prin HG nr. 1138/23 iulie 2004, Zimtea Constantin a fost numit in functia de prefect al judetului Mehedinti.

Este o predare de stafeta intr-un moment in care actiunile prioritare sint in continuare cele stabilite in strategia de reforma accelerata a administratiei publice“, a spus Gheorghe Emacu, ministru delegat pentru administratia publica. La rindul sau, noul prefect al judetului Mehedinti, Constantin Zimtea, si-a marturisit emotiile care l-au incercat, dar

s-a declarat sigur de reusitele pe care le va avea in exercitarea mandatului de prefect pina la sfirsitul acestui an.

„Numirea mea ca prefect este un moment foarte important din viata mea. Ma simt onorat de aceasta numire si precizez ca o primesc cu foarte multa responsabilitate. Va asigur ca vom continua toate programele existente si ne vom stradui sa initiem proiecte care sa ajute la dezvoltarea judetului. Ma bazez cind spun acestea pe faptul ca ii cunosc foarte bine pe membrii echipei alaturi de care voi lucra, pentru ca tuturor mehedintenilor sa le fie bine“, a fost prima declaratie a noului prefect al judetului Mehedinti.

Constantin Zimtea este al optulea prefect din Mehedinti dupa 1989, dupa Constantin Bulugiu, Constantin Sirbulescu, Mihai Viziru, Marin Garici, Viorel Palasca, Marian Radulescu si Dan Trancota.

Fostului prefect i-a fost adusa la cunostinta inlocuirea sa din functie in timp ce se afla in concediu impreuna cu familia, dar si-a manifestat intentia de a candida in alegerile din aceasta toamna pentru un loc in Parlamentul Romaniei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS