14.7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDirectorul Colegiului Pedagogic din Tirgu Jiu a iesit basma curata

Directorul Colegiului Pedagogic din Tirgu Jiu a iesit basma curata

• Procurorul Dumitru Parausanu, din cadrul Parchetului de pe linga Tribunalul Gorj, l-a scos nevinovat pe directorul Caralicea • Aflat in concediu pe malul marii, prim-procurorul Emil Mota s-a aratat surprins de solutia data de subalternul sau • Politistii dispusesera in acest dosar trimiterea in judecata

Directorul Colegiului Pedagogic din Tirgu Jiu, Gheorghe Caralicea Marculescu, a fost scos de sub urmarire penala de procurorii din cadrul Parchetului de pe linga Tribunalul Gorj. Gheorghe Caralicea Marculescu a fost cercetat pentru comiterea infractiunilor de fals, uz de fals, abuz in serviciu si inselaciune. Directorul Colegiului din Tirgu Jiu a fost acuzat ca institutia pe care a condus-o ar fi incasat ilegal taxe de la peste 200 de persoane care au platit pentru a face modulul pedagogic si care au fost audiate de mai multe ori de anchetatori. Politistii si procurorii stabilisera ca sumele incasate au fost inregistrate pe chitante de mina si trecute intr-un registru, fara a fi respectate legile financiar-contabile in vigoare. Valoarea prejudiciului creat astfel s-a ridicat la peste 18.000 de dolari. O alta acuza se refera la eliberarea a doua diplome unor persoane care nu au frecventat cursurile colegiului, precum si la trecerea ilegala de note in cataloage. De fiecare data, directorul a negat acuzatiile care i s-au adus.

Si-a dat demisia din fruntea PUR Gorj

Ancheta in dosarul Caralicea dureaza de peste un an si jumatate, iar cercetarile au fost prelungite din cauza expertizelor financiar-contabile care au fost solicitate de procurori. O prima verificare, realizata in urma cu un an chiar de reprezentantii Ministerului Educatiei si Cercetarii, l-a scos nevinovat pe directorul Caralicea, insa a fost ceruta o expertiza care sa confirme sau sa infirme cele stabilite de minister.

Greutatea cu care s-a realizat expertiza a prelungit ancheta timp de un an si jumatate, dosarul fiind tinut la politie pina dupa alegerile locale din iunie. Dosarul „Caralicea“, unul dintre cele care au zacut cel mai mult pe masa politistilor si a procurorilor, a fost trimis in urma cu peste o luna si jumatate la Parchetul de pe linga Tribunalul Gorj. Propunerea politistilor facuta in acest dosar a fost de trimitere in judecata. In mod ciudat, procurorul Dumitru Parausanu, cel care s-a ocupat de ancheta, a dat o solutie de neincepere a urmaririi penale, cu toate ca in repetate rinduri seful sau, prim-procurorul Emil Mota, a sustinut ca anumite probe sint mai mult decit evidente in ceea ce priveste vinovatia directorului Gheorghe Caralicea Marculescu. Solutia a fost data pe 23 iulie, cind prim-adjunctul Gheorghe Pupazan era in concediu, iar prim-procurorul Mota se pregatea sa plece tot in concediu. Acesta a aflat pe malul marii de la ziaristi de solutia data in dosar de subalternul sau. „Pe 2 august o sa ma intorc la serviciu. Nu stiu daca o sa ramina solutia asta. Cert este ca au fost administrate toate probele si erau destule dovezi atit in ceea ce priveste banii, cit si diplomele eliberate unor persoane care nu au frecventat cursurile colegiului. O sa examinez solutia data si voi vedea ce voi hotari.

Prim-procurorul poate infirma o solutie data de un procuror de-ai sai“, a declarat Emil Mota, seful Parchetului de pe linga Tribunalul Gorj. Gheorghe Caralicea Marculescu a fost pina in urma cu o saptamina presedintele PUR Gorj, functie din care si-a dat demisia din cauza rezultatelor slabe obtinute la alegerile din iunie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS