9.8 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePrimaria Craiova, evacuare ratata

Primaria Craiova, evacuare ratata

• O societate ce ocupa ilegal un spatiu comercial de pe strada Fratii Buzesti a reusit sa „scape“ de evacuare invocind ca subinchiriase magazinul de la societatea aflata in litigiu cu primaria • Juristii institutiei vor face plingere penala impotriva patronului SC COFITA SRL

Reprezentantii Primariei Craiova au esuat ieri-dimineata in incercarea de evacuare a unui spatiu comercial ocupat ilegal pe strada Fratii Buzesti din municipiu. Spatiul cu pricina se afla in proprietatea privata a Consiliului Local (CL) Craiova si in administrarea Regiei Autonome de Administrare a Domeniului Public si Fondului Locativ (RAADPFL) din subordinea consiliului. In urma cu circa doi ani, atunci cind autoritatile craiovene negociasera cu administratia din comuna Breasta pentru amplasarea viitoarei gropi ecologice de gunoi a orasului pe teritoriul acesteia, CL Breasta a primit in urma asocierii si aceasta locatie, in care urma sa desfasoare activitati specifice colectarii de gunoi. Dupa ce intelegerea a cazut si locatia depozitului a fost mutata in cartierul craiovean Mofleni, a fost reziliat si contractul pentru spatiul de pe strada Fratii Buzesti. Numai ca CL Breasta apucase sa-l subinchirieze (ilegal, dupa cum sustin juristii primariei craiovene) catre o alta societate, si anume SC LABORATORUL COFITA SRL. In ultimii doi ani, primaria craioveana s-a judecat in instanta cu CL Breasta si mai apoi cu SC COFITA, care ocupau ilegal spatiul. La sfirsitul lui 2003, municipalitatea a obtinut cistig de cauza in acest litigiu, in favoarea sa fiind si recursurile formulate ulterior de catre piriti.

Magazinul, la a treia subinchiriere

Asa ca ieri, inca de la primele ore ale diminetii, juristii institutiei, impreuna cu cadre ale politei si angajati ai RAADPFL, s-au prezentat la sediul societatii, pentru evacuare silita. Nu mica le-a fost mirarea inspectorilor cind li s-a spus ca societatea care comercializeaza produse in spatiul cu pricina, in regim de magazin general, nu este SC COFITA, ci o anume SC ANOCRIM SRL, care subinchiriase, la rindul ei, spatiul comercial. Pe care, au argumentat avocatii partii incriminate, primaria nu are cum s-o evacueze, deoarece autoritatea locala are mandat de evacuare pentru SC COFITA.

Drept „dovada“, reprezentantilor primariei li s-au bagat sub nas un contract de subinchiriere fara numar de inregistrare, datat la 25 mai 2004 si doua chitante cu care societatea chiriasi si-ar fi platit datoriile catre SC COFITA. In fata acestui fapt, juristii primariei au renuntat momentan la evacuare, insa au anuntat ca vor face plingere penala la Parchet impotriva patronului societatii care incheie contracte de inchiriere in calitate de proprietar, desi ocupa ilegal un spatiu din domeniul privat al municipiului. Cei mai dezamagiti au fost angajatii de la RAADPFL, care venisera inarmati cu uneltele necesare pentru evacuare. „Veniram degeaba. Trebuia sa aducem de la inceput macaraua“, spuneau acestia cu parere de rau.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS