19 C
Craiova
miercuri, 8 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateMinistrul justitiei a cerut sanctionarea judecatorului Mereanu, zis Buca

Ministrul justitiei a cerut sanctionarea judecatorului Mereanu, zis Buca

Ministrul justitiei, Cristian Diaconescu, a solicitat Consiliului Superior al Magistraturii sanctionarea fostului presedinte al Tribunalului Olt, Constantin Mereanu.

Directia de Contencios din cadrul Ministerului Justitiei a finalizat cercetarile cu privire la activitatea magistratului Mereanu, care, vreme de aproape patru ani, si-a atribuit o identitate pe care n-o mai avea, semnind hotaririle judecatoresti si toate documentele care tin de conducerea instantei cu numele de Constantin Buca, desi in anul 2000 isi schimbase numele in Mereanu. Dosarul de cercetare administrativa intocmit de specialistii din minister a fost inaintat zilele trecute ministrului justitiei, care a dispus trimiterea lui catre Consiliul Superior al Magistraturii, cu propunere de sanctionare a judecatorului Buca-Mereanu pentru „manifestari ce aduc atingere onoarei sau probitatii profesionale“, abatere disciplinara grava, prevazuta de Legea de Organizare Judecatoreasca.

Forul suprem al magistratilor din Romania ar putea lua in discutie sanctionarea magistratului din Slatina la urmatoarea sedinta, care va avea loc pe 23 iunie. Pentru o asemenea fapta, Constantin Mereanu ar putea sa se aleaga chiar cu retragerea calitatii de magistrat. Reamintim ca judecatorul mai face obiectul unor verificari cu privire la anumite tranzactii dubioase cu autoturisme de lux, dosar aflat in lucru la Parchetul National Anticoruptie, si cu privire la eventualitatea savirsirii infractiunii de fals privind identitatea, cercetarile in aceasta privinta fiind derulate de Parchetul General de pe linga Inalta Curte de Casatie si Justitie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS