9.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAgentii de asigurari au iesit la vinatoare de masini

Agentii de asigurari au iesit la vinatoare de masini

Posesorii de masini sint obligati ca, pina la sfirsitul lunii iunie, sa incheie asigurarea obligatorie de raspundere civila auto (RCA). Inca de la inceputul acestei saptamini, agentii de asigurari au impinzit Craiova, in speranta ca isi vor atrage cit mai multi clienti. Fiecare agentie de asigurari a iesit pe piata cu ofertele tot mai tentante, constind in diverse premii, al caror obiect il constituie sume de bani sau excursii in locuri exotice.

„Am iesit inca de saptamina trecuta cu masuta pe Calea Unirii. Acum am vazut ca au venit tot mai multi aici. Nici nu stie omul la care sa se duca mai intii. Tarifele sint aceleasi, ca asa le-a stabilit statul, dar fiecare a iesit cu tot felul de concursuri pentru a-i convinge de asigurati sa apeleze la ei. Cei care nu si-au facut asigurarea RCA pe tot anul trebuie sa o reinnoiasca pina pe 30 iunie. Daca nu, in cazul in care sint prinsi de politie, sint amendati. Suma de bani difera in functie de capacitatea cilindrica a motorului, de numarul de locuri, dar si de masa totala maxima autorizata“, a declarat Mihai Vircea, broker de asigurari.

Craiovenii care au masini a caror capacitate cilindrica ajunge la 1.200 de centimetri cubi, cum sint proprietarii de Tico, vor plati 560.000 de lei. Daca insa capacitatea se incadreaza intre 1.200 cm cubi si 1.400 cm cubi, cum sint, spre exemplu, Daciile, oamenii vor scoate din buzunare 640.000 de lei. In acelasi timp, proprietarii de Cielo vor plati 760.000 de lei, deoarece capacitatea cilindrica a masinii depaseste 1.400 cm cubi.

„Desi am masina de trei ani, abia astazi am aflat ca raspunderea asiguratorului incepe la ora 0 a primei zile din perioada de valabilitate inscrisa in polita, dar nu mai devreme de data emiterii politei si platii primei de asigurare de catre mine, ca asigurat. Aceasta inceteaza la ora 24.00 a ultimei zile din perioada de valabilitate. In ceea ce priveste asigurarea RCA, am optat pentru incheierea ei la o agentie care ofera drept marele premiu o excursie“, a spus Sorin I., posesorul unui autoturism.

De asigurarea RCA pot beneficia doar masinile care sint inmatriculate in Romania, pentru cele inregistrate in strainatate existind carte verde. Evaluarea pagubelor si plata despagubirilor se fac in baza procesului-verbal de constatare, intocmit de reprezentantul asiguratorului, prin examinarea autovehiculului, precum si a documentatiei complete solicitate de asigurator, privind cauzele si imprejurarile in care s-a produs riscul asigurat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS