10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSindicatul din Invatamintul Preuniversitar Olt paraseste FEN

Sindicatul din Invatamintul Preuniversitar Olt paraseste FEN

„Actualele politici sindicale ale FEN nu mai corespund intereselor si exigentelor noastre“

Consiliul Judetean Extraordinar al Sindicatului din Invatamintul Preuniversitar (SIP) Olt a luat hotarirea, luni, 7 iunie 2004, de a retrage sindicatul din cadrul Federatiei Educatiei Nationale (FEN), dupa 14 ani de lupta sindicala dusa in comun. Cu aceasta hotarire au fost de acord toti membrii consiliului, care au de reprosat colegilor de la centru in special modul in care au fost tratati in ultima perioada.

Liderul SIP Olt si secretar executiv al FEN, prof. Ionel Barbu, declara ca motivele care au stat la baza deciziei nu sint putine. Totul a culminat cu faptul ca la sfirsitul lunii mai, cind federatiile din invatamint pregateau forma comuna de protest si impreuna hotarau marsul din Bucuresti, SIP Olt a aflat de toate acestea din presa, dupa derularea unor pasi importanti. Chiar si in aceste conditii, 57 membri ai SIP s-au aflat pe 2 iunie in Capitala, alaturindu-se colegilor din tara la mitingul de avertisment. Cind „Alma Mater“ a facut pasul inapoi, iar FEN transmitea, la rindul sau, un comunicat similar in teritoriu, sindicalistii din Olt s-au hotarit. „Actualele politici sindicale ale FEN nu mai corespund intereselor si exigentelor noastre“, intareste prof. Barbu cele expuse anterior.

SIP Olt s-a afiliat la Federatia Sindicatelor din Invatamint „Spiru Haret“

De ieri, SIP Olt se poate considera membru cu drepturi depline al Federatiei Sindicatelor din Invatamint „Spiru Haret“, dupa ce, timp de 14 ani, a activat in cadrul FEN. Presedintele federatiei „Spiru Haret“ a fost de acord cu afilierea sindicatului, care are aproximativ 5.000 de membri, personal din invatamintul oltean.

SIP Olt este sindicatul reprezentativ al cadrelor didactice din judet, prevederile contractelor negociate de acesta cu patronatul aplicindu-se pentru 7.600 de cadre didactice si nedidactice din scolile oltene. De asemenea, la nivelul judetului mai exista doua sindicate afiliate tot la „Spiru Haret“, in Caracal si Bals, dar cu numar relativ mic de membri (60, respectiv 80 de membri), care se pot alatura SIP.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS