19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateNici o surpriza in tara lui Mischie

Nici o surpriza in tara lui Mischie

• Prefectul de Gorj, Mugurel Surupaceanu: „Nu mai vindem nimic!“ • PSD Gorj a cistigat si fara Mischie consiliul judetean, consiliul local si Primaria Tirgu Jiu

Actualul primar din Tirgu Jiu si presedinte interimar al PSD Gorj, Florin Circiumaru, a cistigat detasat cu 74%, obtinind cel mai mare procent din tara la primarii de municipii. Contracandidatul sau, pedistul Pantelimon Manta, nu a obtinut decit 8%. PSD a cistigat 11 posturi de consilieri locali, PRM – patru, iar PNL si PD – cite trei. Alaturi de PSD, in consiliul judetean au mai intrat trei partide: PRM cu 18%, PNL cu aproape 11% si PD cu aproape 17%. Rezultatele nu sint definitive si provin dintr-o centralizare efectuata de Prefectura Gorj.

Primarii lui Mischie au cistigat din primul tur

Luni, in jurul orei 11.00, in momentul in care se profila o posibila victorie a opozitiei, Florin Circiumaru a declarat ca PSD a „pregatit“ pentru un membru al opozitiei un post de vicepresedinte la consiliul judetean pentru a rezolva problema majoritatii. In jurul orei 13.00, dupa aparitia ultimelor rezultate ale numaratorii, prefectul de Gorj, Mugurel Surupaceanu, a declarat: „Nu mai vindem nimic! Poate o sa dam un post de director in consiliul judetean“. In 24 de localitati, primarii PSD au iesit din primul tur, intr-una singura edilul fiind pedist. In 45 de localitati din 70 va fi organizat cel de-al doilea tur de scrutin. Majoritatea primariilor de orase nu au fost inca adjudecate de PSD. La Rovinari, Novaci, Tismana, Motru, Bumbesti Jiu, Turceni si Tirgu Carbunesti, primarii PSD, cu exceptia lui Toader Pasti, se vor lupta in turul doi cu contracandidati din opozitie.

Tot mai multe voci impotriva lui Mischie

La citeva ore de la aflarea rezultatelor, mai multi reprezentanti ai PSD au facut declaratii impotriva lui Mischie si a unei eventuale intoarceri a acestuia in partid. Prefectul Mugurel Surupaceanu a spus ca nu mai este necesara intoarcerea fostului sau sef in partid: „Cred ca pentru o anumita perioada de timp, domnul Mischie trebuie sa se retraga. Sigur ca anumite declaratii pe care le-a facut nu au facut bine“. Alaturi de Circiumaru, cel mai vehement a fost Ion Tudor, seful comisiei de arbitraj a PSD. Acesta a spus ca Mischie a plecat definitiv din PSD si ca in statutul partidului nu exista termenul de „demisie temporara“. Mai rezervat a fost in declaratii fostul subprefect Vilceanu, care a afirmat ca PSD ar fi obtinut rezultate si mai bune la alegerile locale cu Mischie in frunte.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS