11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateBania va arata mai bine cu ajutorul copiilor

Bania va arata mai bine cu ajutorul copiilor

Centrul pentru Formarea si Dezvoltarea Personalitatii Copilului, in colaborare cu Inspectoratul Scolar Judetean Dolj, va initia pe timpul vacantei scolare o actiune ecologica. Participantii vor fi elevii claselor primare din Scoala generala nr. 30. Actiunea face parte din „Programul de educare a voluntariatului la elevii de virsta mica“, desfasurat de la inceputul acestui an scolar.

„Programul, care are drept scop educarea copiilor inca de la o virsta frageda, in spiritul voluntariatului, este format din doua componente: «Micul ecologist» si «Fii om de omenire!». Prima se desfasoara la Scoala generala nr. 30 din Craiova, unde copiii au o minigazeta si invata tot ce trebuie sa faca pentru a fi voluntari. Mai mult, pentru dezvoltarea personalitatii, ei vor fi sustinuti sa se implice intr-o actiune de identificare a spatiilor verzi neingrijite. Pe linga identificare, elevii isi vor alege o bucata de teren din cartierul in care locuiesc, de care sa aiba grija. De asemenea, se va realiza o harta cu spatiile verzi din Craiova, pe care fiecare participant isi va identifica locul pe care il ingrijeste. Tot in aceasta vara speram sa realizam si o actiune care presupune impartirea de manifeste ecologice tuturor craiovenilor“, a spus Radu Diaconescu, directorul Centrului pentru Formarea si Dezvoltarea Personalitatii Copilului.

Al doilea proiect, „Fii om de omenie!“, se desfasoara in cadrul Liceului „Henri Coanda“ din Craiova, urmarind, de asemenea, sa implice elevii in actiuni de voluntariat.

„In toamna acestui an vom incerca sa implementam programul de voluntariat in majoritatea scolilor din oras. Acesta ar fi un prim pas pentru atragerea mai multor voluntari. Apoi vom avea nevoie si de un spatiu unde cei care isi ofera serviciile sa poata veni. In primul rind, centrul ar oferi servicii pentru comunitate, iar viitori voluntari vor urma cursuri specializate. Spre exemplu, vom oferi asistenta batrinilor bolnavi sau vom ingriji copii. Totul va ramine insa doar in stadiul de plan daca nu facem rost de banii necesari“, a finalizat Radu Diaconescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS