20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024

Scurte stiri

Sapte inscrisi pe doua functii de conducere la Curtea de Apel Craiova

Sapte magistrati de la Curtea de Apel Craiova si-au depus candidatura pentru cele doua functii de conducere vacante existente in cadrul acestei institutii. Judecatorii Mihaela Elisabeta Cotora si Costel Dragut candideaza pentru functia de vicepresedinte al Curtii de Apel Craiova, ocupata pina la 1 iunie de Victoria Daha, Constantin Iriza s-a inscris pentru functia de presedinte al Sectiei Penale in cadrul aceleiasi instante, functie detinuta pina nu demult de Sebastian Tarbujaru, in timp ce magistratii Gheorghe Vintila, Stefan Faurar, Ion Peia si Gheorghe Florea si-au depus candidaturile pentru ambele functii. Un colectiv din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a sosit deja ieri pentru a-i intervieva pe cei sapte candidati, urmind ca decizia de numire in functie sa fie luata la sfirsitul lunii de plenul CSM.

CAS a facut viata mai usoara unor persoane cu dizabilitati

Persoanele cu dizabilitati din Mehedinti au beneficiat de dispozitive de recuperare prin intermediul Casei de Asigurari de Sanatate (CAS) Mehedinti. De la inceputul anului, CAS Mehedinti a acordat 73 de astfel de dispozitive, in valoare de 397 de milioane de lei. „Printre cele 73 de dispozitive care le fac viata mai usoara persoanelor cu handicap am acordat 41 de cristaline, 11 proteze auditive, opt proteze de incaltaminte, trei proteze de coapsa modulara si trei carucioare. Vom oferi in continuare sprijinul nostru persoanelor aflate intr-o astfel de situatie si care indeplinesc conditiile prevezute de lege“, a spus medicul Gheorghe Bunciu, directorul Casei Judetene de Asigurari de Sanatate Mehedinti.

Pompierii mehedinteni au fost pradati de hoti

Un minor de 15 ani din Drobeta Turnu Severin a sustras, la sfirsitul lunii trecute, doua scari din aluminiu de la Grupul de Pompieri „Drobeta“. Acesta a urcat din exteriorul unitatii pe acoperisul magaziei, patrunzind apoi in interior, de unde a sustras cele doua „scari de fereastra“ in valoare de noua milioane de lei. Politistii severineni continua cercetarile pentru stabilirea intregii activitati infractionale si a recuperarii prejudiciului.

20 de persoane nu mai au voie sa paraseasca tara

Lucratorii din cadrul Serviciului de Evidenta Informatizata a Persoanei (SEIP) Olt au interzis unor persoane, in ultima saptamina, sa mai paraseasca teritoriul Romaniei in urmatorii patru-cinci ani. Citeva din cele 20 de persoane care au primit interdictie au comis diverse infractiuni pe teritoriul unor tari precum Spania sau Italia, iar altele depasisera durata legala de sedere. Toate aceste persoane au fost sanctionate cu opt amenzi in valoare de 3,9 milioane de lei.

28 de accidente de munca in Olt

Numarul accidentelor de munca in judetul Olt de la inceputul anului si pina in prezent se mentine la un nivel ridicat. In perioada mentionata, au avut loc 28 de accidente de munca. Radu Tuca, seful Inspectoratului Teritorial de Munca Olt, a spus ca doua accidente de munca au fost mortale, iar restul soldindu-se cu incapacitate de munca. Cu prilejul efectuarii unor controale la societatile comerciale, avind ca scop descoperirea factorilor ce conduc la nerespectarea reglementarilor legale referitoare la securitatea si sanatatea in munca, lucratorii ITM au constatat ca in domeniul constructiilor sint cele mai multe abateri. Patru accidente soldate cu incapacitate de munca au fost inregistrate in domeniul constructiilor, avind loc din cauza unor angajati noi, fara pregatire profesionala corespunzatoare, a nerespectarii tehnologiilor de lucru ori a deficientelor in sistemul de pregatire si instruire a personalului.

Precizare

In paginile Gazetei de Sud din 28 mai a aparut articolul „Pe 2 iunie, de ziua ei, faceti-i cadou proteza de care are nevoie!“. Mentionam ca numarul si sucursala contului in care puteti depune bani nu au fost complete.

Cei care vor s-o ajute pe Nicoleta sa-si cumpere proteza de care are nevoie pot depune orice suma in contul 2511.2-19179.1/ROL BCR Sucursala/Agentia Mehedinti Drobeta Turnu Severin.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS