9.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateViata in mijlocul gunoaielor

Viata in mijlocul gunoaielor

Miros pestilential, muste, gunoaie, doi pui, o gaina, o pisica si munti de haine aruncate la gramada, toate acestea fac parte din imaginea pe care o ofera garsoniera unei batrine din Slatina mileniului III. Paraschiva Pauna, de 73 de ani, locuieste de 20 de ani la etajul al doilea al blocului 8 B, de pe strada Prelungirea Crisan. Nu are decit doi nepoti care locuiesc in Rimnicu Vilcea. Pina in urma cu trei ani, vecinii de pe scara nu au avut probleme cu ea. De la o vreme insa, lucrurile s-au schimbat. Paraschiva Pauna a inceput sa stringa de prin gunoaie tot ce credea ca-i poate fi util in casa: haine aruncate, pungi, sticle etc. Ca si cum muntii de gunoaie din garsoniera nu ar fi fost de ajuns, batrina are acum in ingrijire o gaina si doi pui, atent supravegheati de o pisica.

„Fac singura curat“

In ciuda mizeriei de nedescris si a mirosului insuportabil din garsoniera, unii vecini sint de partea femeii. „E batrina, nu are cine s-o ajute! Ii mai facem noi curat, ii mai dam de mincare din cind in cind, ca altfel ar muri aici…“, a spus o vecina.

Ileana Calin, vecina de palier cu Paraschiva Pauna, este insa de alta parere: „M-am mutat recent aici, dar ce am gasit m-a lasat fara cuvinte. Nu poti sa te apropii de usa apartamentului ei din cauza mirosului! Daca stiam ce o sa gasesc aici, nu ma mutam, mai ales ca am si un copil mic!“.

Paraschiva Pauna sustine ca in casa ei nu are nimeni voie sa intre, iar de curatenie se ocupa singura. „Am in casa doar ce imi trebuie: haine pe care le-am cumparat de la magazinele second hand, trei pasari pe care o sa le tai si cam atita. Nu am loc unde sa le pun si de-aia le-am pus si io pe unde am putut. Da’ o sa fac curat, acu’ tocmai le dadui de mincare la pasari si de-aia e mizerie“.

„Am nevoie de semnaturi ca sa sesizez politia sa ia masuri“

Situatia batrinei va fi abordata peste citeva zile, in cadrul unei adunari generale a locatarilor. Maria Turcu, administratoarea Asociatiei nr. 27, din care face parte Paraschiva Pauna, a declarat ca problemele pe care le ridica batrina nu au putut fi rezolvate deoarece locatarii de pe scara ei sint de partea femeii. „Nu pot face nimic, desi asta vreau sa fac de vreo trei ani incoace! Eu am nevoie de semnaturi ca sa sesizez politia sau primaria sa ia masuri, dar daca nu semneaza nimeni impotriva ei, eu ce sa fac singura?“, se intreaba Maria Turcu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS