Consiliul Intreprinderilor Mici si Mijlocii acuza conducerile marilor intreprinderi din Craiova ca nu respecta prevederile Legii 133, prin care sint obligate sa scoata la vinzare spatiile si halele industriale pe care nu le mai folosesc in productie. „E absurd ca acesti colosi industriali falimentari sa aiba spatii imense pe care nu le folosesc si care au ajuns in paragina, iar celelalte firme sa nu aiba unde sa-si desfasoare activitatea.
Pe nici unul dintre respectivii directori nu-i intereseaza aplicarea legii, pentru ca nu sint afacerile lor proprii. De aceea, noi vrem sa faca publice spatiile si halele care stau degeaba“, a declarat ieri Valentin Cristea, presedintele CLIMM Craiova. Conform spuselor sale, Craiova nu are la ora actuala un parc industrial pentru ca nu se doreste acest lucru de catre cei care au putere de decizie. „Ori de cite ori le-am propus sa infiintam un parc tehnologic sau industrial, ni s-a raspuns ca nu sint spatii. Noi le-am aratat ca exista si ca sint destule“, a mai precizat Valentin Cristea. Conducerea CLIMM va ridica aceste probleme in cadrul Forumului National al IMM care va avea loc vineri la Craiova, in sala Teatrului National. „Va fi pentru prima data cind se va pune problema impactului IMM-urilor in economia nationala. Trebuie sa se ia in calcul ca afacerile private sint motorul cresterii economice“, a mai declarat presedintele CLIMM. In cadrul forumului, reprezentantii patronatului vor cere guvernului sa extinda procedura de amortizare accelerata si la cladiri, nu numai la utilaje cum s-a discutat pina acum. „Daca ar fi sa investim in cladiri ne-am recupera investitia in 50 de ani“, a precizat Valentin Cristea.
De asemenea, reprezentantii IMM-urilor vor solicita Autoritatii Nationale de Control (ANC) sa respecte mai multe principii, printre care cele mai importante sint echilibrarea amenzilor aplicate firmelor cu dimensiunea acestora pe piata si aplicarea unor sanctiuni care sa nu blocheze financiar firma respectiva. Cea mai importanta prevedere care a fost deja discutata cu reprezentantii guvernului si care se pare ca va ramine definitiva este marirea salariului minim brut pe tara .
„In urma discutiilor dintre patronate si guvern, s-a stabilit ca salariul minim brut pe tara pe anul in curs sa fie de 3,1 milioane de lei, desi sindicatele au cerut o suta de euro. Urmeaza ca in aceste zile sa se semneze memorandele incheiate, deci decizia este definitiva“, a mai precizat Valentin Cristea.
Spatii si hale au ajuns in paragina
ȘTIRI VIDEO GdS
Ultimele stiri
Toate
- Toate
- Administratie
- Admitere
- Advertoriale
- Afaceri de succes
- Agricultura
- Auto
- Autostrada Olteniei
- Bacalaureat
- Bancuri
- Bani & Afaceri
- Bani Europeni
- Baschet
- Black Friday
- Casa si gradina
- Cultura
- Diete si fitness
- Dolj
- Educatie
- Europa
- Eveniment
- Featured
- Finante
- Fotbal
- Gadgets
- Gaming
- Gazeta mea
- Gorj
- Handbal
- Horoscop
- Imobiliare
- International
- Interviu
- Investigatii
- IT&C
- Local
- Magazin
- Mama si copilul
- Medicina
- Mehedinţi
- Mobile
- National
- Olt
- Oltenia Business
- Opinii
- Politica
- Publireportaj
- Razboi Ucraina
- Retete culinare
- Sanatate
- Sport
- Stiri mondene
- Tehnologie
- Tenis
- Vacante si calatorii
- Vâlcea
- Viata sanatoasa
- Volei