14.7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateGarantie guvernamentala pentru alimentarea cu apa a Craiovei

Garantie guvernamentala pentru alimentarea cu apa a Craiovei

Aductiunea de la Tismana II – 120 de milioane de euro

Autoritatile locale din Dolj si Gorj lucreaza la finalizarea unui proiect de hotarire de guvern pentru realizarea unei conducte de alimentare cu apa din sursa Tismana II (judetul Gorj), de care urmeaza sa beneficieze mai multe localitati de pe raza celor doua judete, cea mai importanta dintre ele fiind Craiova.

La sfirsitul saptaminii trecute, directorul tehnic al Consiliului Judetean Dolj, impreuna cu reprezentanti ai conducerii CJ Gorj au fost prezenti in Capitala, pentru o analiza a modului in care va fi promovata o hotarire de guvern privind acordarea unei garantii guvernamentale pentru contractarea unui credit extern de 120 de milioane de euro, necesar finantarii investitiei.

Lucrarea poarta denumirea de „Sistem regional de alimentare cu apa a unor localitati din Dolj si Gorj“, fiecare dintre cele doua judete urmind sa sustina financiar proiectul, conform intelegerii dintre parti. Doljul ar urma sa contribuie financiar cu 72 de milioane de euro la rambursarea imprumutului, restul fiind suportat de bugetul Gorjului si de HIDROELECTRICA – societatea fiind partenera in proiect. In ceea ce priveste sursele de finantare, banii vor fi virati ori din bugetul judetean, ori prin realizarea unui parteneriat public-privat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS